Gravidele cu artrită psoriazică au riscuri mai mari de a naște prematur sau de a face cezariană. STUDIU

Un nou studiu realizat pe peste 10.000 de femei din Suedia arată că gravidele care au diagnostic și tratament pentru artrită psoriazică au un risc mai mare de a naște înainte de termen sau de a avea nevoie de cezariană, față de cele care nu au acest dignostic. 

Într-un studiu publicat în jurnalul Arthritis & Rheumatology (link direct studiu), care a fost realizat în rândul femeilor suedeze care erau însărcinate, cele care aveau artrită psoriazică au fost mai predispuse să aibă naștere prematură și să necesite naștere prin cezariană, decât cele care nu erau diagnosticate cu această afecțiune.

Studiul a inclus 921 de femei cu artrită psoriazică și 9.210 femei fără artrită psoriazică. Riscurile diferitelor rezultate ale sarcinii au variat în funcție de prezența, calendarul și tipul de tratamente antireumatice.

Cercetătorii au constatat că femeile cu artrită psoriaizcă, în comparație cu sarcinile femeilor fără acest diagnostic, au fost mai obeze, mai des fumătoare și au avut un diagnostic de hipertensiune pre-gestațională și de diabet mai frecvent.

Rezultatele pot indica faptul că o artrită psoriazică mai severă sau mai activă care necesită tratament antireumatic în timpul sarcinii, în special medicamente antireumatice care modifică boala, este asociată cu riscuri crescute de rezultate adverse ale sarcinii în comparație cu sarcinile non- artrită psoriazică, au notat autorii studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel