Urmărește dezbaterea live

Grav accident rutier în Scurtu Mare, Teleorman: 17 oameni implicați, un mort, 9 răniți UPDATE

Imagine de la accident    FOTO: Facebook ISU Teleorman
17 oameni au fost implicați într-un grav accident rutier în nordul județului Teleorman, în zona localității Scurtu Mare.

UPDATE 20.56 Reprezentanții ISU Teleorman au precizat pe Facebook cum s-a intervenit în accidentul din Scurtu Mare și cum a fost dezactivat planul rosu de intervenție în jurul orei 18.55:

”În această seară, la ora 17.48, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 am fost alertați de producerea unui accident rutier pe DJ 701, pe raza localității Scurtu Mare, unde un microbuz s-a răsturnat. Având în vedere numărul ocupanților, pentru eficientizarea misiunii de răspuns la nivelul județului a fost activat *Planul Roșu de Intervenție* care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

În zonă, s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcarare, o autospecială pentru transport victime multiple, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că erau mai multe victime, neîncarcerate, acestea fiind imediat preluate de către echipajele medicale.

În total au fost 10 victime, dintre care o persoană decedată (șoferul microbuzului) și nouă rănite, însă conștiente și cooperante. Opt victime au fost transportate la Spitalul Județean din municipiul Alexandria (7 de la locul evenimentului și 1 de la domiciliu), iar o victimă, de gen feminin, a refuzat transportul la spital după ce a fost asistată medical.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 18.55, cazul rămânând în atenția poliției pentru cercetări”.

Știre inițială:

Grav accident rutier. Reprezentanții ISU Teleorman susțin că un microbuz s-a răsturnat luni seara, 16 decembrie, în zona localității Scurtu Mare, Teleorman. În microbuz se aflau 17 persoane, dintre care o persoană - șoferul microbuzului - a murit. Alți 9 oameni au fost răniți, iar 8 dintre aceștia au fost duși la spital.

Au intervenit trei autospeciale de stingere cu modul de descarcarare, o autospecială pentru transport victime multiple, cinci ambulanțe SMURD și trei ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

IGSU anunță că a fost dezactivat planul roșu de intervenție, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel