Gingivita poate duce la boli parodontale: cum o putem preveni cu remedii casnice?
17 mai, 16:56

Gingivita poate provoca inflamații ale gingiilor și sângerări la spălarea dinților.

Gingivita poate fi începutul bolii parodontale, cauza principală a pierderii dinților la adulți. Astfel, este o boală orală bacteriană care generează „inflamații și sângerări ale gingiilor” și care este, de obicei, cauzată de „resturile alimentare” dintre dinți, explică experții de la Sanitas

În acest fel, bacteriile și reziduurile pot provoca iritații sau inflamații ale gingiilor. Dacă nu este tratată, gingivita poate duce la parodontită, adaugă ei.

În ce constă tratamentul?

Scopul tratamentului acestei afecțiuni orale este reducerea inflamației și îndepărtarea tartrului acumulat în jurul gingiilor. În acest sens, unul dintre primii pași este efectuarea unei curățări orale care include „ ultrasunete pentru îndepărtarea tartrului, pastă profilactică pentru creșterea nivelului de fluor și îndepărtarea petelor”, detaliază Sanitas. 

G Ad:

Toate aceste tehnici pot fi completate acasă cu utilizarea apelor de gură recomandate de profesioniști, pentru câteva zile. 

Cum poate fi tratată gingivita cu remedii casnice?

Experții de la Pardo Clinicile Raquel recomandă utilizarea zilnică a unei ape de gură, pentru a combate respirația urât mirositoare, care poate provoca gingivita, precum și pentru a „elimina bacteriile dăunătoare“ prezente în gură. 

Clătește gura cu apă sărată, deoarece „are calități dezinfectante”

O opțiune poate fi clătirea cavității bucale de două sau de trei ori pe zi cu apă sărată, deoarece „are calități dezinfectante, reduce bacteriile și elimină particulele de alimente”, explică specialiștii de la clinica dentară Eva Vara. Această procedură ar trebui să dureze puțin, deoarece „apa sărată ar putea avea efecte negative asupra smalțului”, adaugă aceștia.

Pe de altă parte, este recomandat să te speli pe dinți după fiecare masă, pentru a elimina bacteriile din gură și dintre dinți, și să folosești ața dentară. Una dintre principalele cauze ale gingivitei sau a oricărei boli parodontale este igiena orală deficitară care determină acumularea bacteriilor. 

Un alt remediu pentru ameliorarea inflamației este adoptarea unui stil de viață sănătos și includerea acelor alimente care ajută la reducerea simptomelor gingivitei, precum și evitarea produselor cu o cantitate mare de zahăr. Unele alimente precum merele sau țelina ajută la îndepărtarea resturilor alimentare dintre dinți.

Sucul de lămâie are „proprietăți antiseptice 

Hidratarea este esențială pentru eliminarea bacteriilor din gură și una dintre recomandări este consumul de suc de lămâie, deoarece are „proprietăți antiseptice foarte puternice”. La fel, salata crudă are „un efect calmant și antiinflamator”, în timp ce sucul de spanac poate servi ca „antiinflamator și antiseptic natural”, evidențiază Clinica Ferrus Bratos.

Ştiri Recomandate

Radioterapia activează gene care vindecă inima
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri