Zgomotul alimentar, o preocupare...
Ingrediente
16 frunze proaspete de salvie
două cepe roșii
două tije de țelină
doi morcovi
patru caței de usturoi
două fire de rozmarin proaspăt
o jumătate de ardei chili roșu, fără semințe
două kg de dovleac de plăcintă
doi litri de supă de pui
ulei de măsline extravirgin
Pentru crutoane folosim:
ulei de măsline extravirgin
16 felii de ciabatta
o bucată parmezan
Mod de preparare
Se adaugă puțin ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc frunzele de salvie timp de 30 de secunde. Apoi, se scot pe un șervetel de hârtie. În uleiul care a rămas se pun la prăjit următoarele: ceapa, țelina, morcovul, usturoiul, frunzele de rozmarin, ardeiul chili și așezonează cu sare și piper.
După aceea, se lasă 10 minute, până se înmoaie puțin ingredientele, apoi se adaugă dovleacul și supa. Lăsăm toate legumele sa fiarbă timp de 30 de minute. După ce au fiert, luăm un blender pentru a le mixa, iar în final trebuie să arate ca un piure. Se adaugă supă treptat pentru ca piureul să se subțieze.
Ingrediente
25 aripioare de pui
o legătură de ceapă verde
cinci linguri de miere
două linguri de sos de soia
un ardei iute roșu
o bucată de 2 cm ghimbir ras
cinci crenguțe de cimbru frunze
Mod de preparare
Pentru început se amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron. Atenție! Sosul trebuie să iasă lipicios. Se pun aripioarele de pui pe o tavă și peste acestea se toarnă sosul delicios. Aripioarele trebuie să fie aranjate într-un singur strat, pentru ca sosul să stea peste fiecare aripioară.
Tava se acoperă cu o folie și se lasă la rece până a doua zi. Apoi, se ia o tigaie și se prepară aripioarele aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. În final, se bagă la cuptor 10 minute și preparatul este gata.
Ingrediente
200 g de biscuiți digestivi
100 g de nucă
100 g de fistic
șase cireșe confiate
două bucați de bezea
140 g de unt
o lingură de miere
210 g de ciocolată neagră
Mod de preparare
Pentru început, se zdrobesc biscuiții și se amestecă cu nucile, fisticul și ciresele confiate. Apoi, ingredientele se pun într-un vas termorezistent și se lasă să se topească la abur.
Acest amestec se combină cu compozitia de fistic și se amestecă bine până se omogenizază. Se toarnă totul într-o tavă de cozonac pe care am așezat o folie de plastic ș sei presează bine. Checul se lasă la frigider timp de câteva ore. Acesta se servește rece, scrie stiridinlume.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...