Formularul de localizare a pasagerului: ce este și de când se va implementa

Raed Arafat
Formularul de localizare a pasagerului va începe să fie completat din 20 decembrie. formularul este folosit de mult în alte țări.

Persoanele care intră în România începând cu 20 decembrie vor completa un formular de localizare a pasagerului, după cum a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Declarațiile au fost făcute la finalul unei întâlniri convocate de premierul Nicolae Ciucă, la care au participat principalii responsabili ai gestionării pandemiei.

"Formularul de localizare a pasagerului sau, cum se spune, PLF - Passenger Locator Form, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrare în aeroporturi şi unde persoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă, să îl prezinte la graniţă sau la sosire la graniţă, dacă este, pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată.

Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora în acest sens şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular", a spus Raed Arafat.

El a mai arătat că un astfel de formular este deja implementat în alte state europene.

"Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există şi au trebuit să îl completeze înainte să călătorească sau la sosire în ţara respectivă, aşa că România va introduce şi acest tip de formular începând cu 20 decembrie", a menţionat secretarul de stat.

Măsura este explicată prin faptul că se așteaptă un număr mare de români care vor veni acasă de Crăciun, în contextul apariţiei şi extinderii noii tulpini Omicron". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel