Florin Cîțu: După ce ne vaccinăm, renunțăm și la mască

FOTO Facebook Guvernul României
Premierul Florin Cîțu a declarat joi, 22 aprilie, că nu are rost discuția despre renunțarea la mască până când nu se vor vaccina 10 milioane de români.

"După ce ne vaccinăm, renunțăm la mască. De la 1 iunie e cam devreme să renunțăm la mască. Sunt doar 35% dintre persoane. Dacă avem această țintă de 35%...Nu. Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ce avem acea țintă de 10 milioane de români vaccinați. Până atunci, nu avem cum discuta despre așa ceva.", a spus premierul Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

Declaraţiile au fost făcute după participarea la şedinţa comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate. 

"Am avut o şedinţă pe care o aştept de un an de zile. În momentul în care am intrat în starea de urgenţă anul trecut, era complicat să vedem acest scenariu. Dar azi putem vedea cum vom reveni la normalitate, de asta avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima parte.

1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar e un pas important. Atunci putem face acest lucru, dacă avem aproape 35 la sută din populaţie vaccinată. Depinde de noi!", a precizat premierul Florin Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel