Fiul lui Dan Capatos, probleme de sănătate pe terenul de tenis: Mergem să-i facem radiografie

Dan Capatos. FOTO Instagram @ Dan Capatos
Fiul lui Dan Capatos a ajuns pe mâna medicilor. Prezentatorul a dezvăluit ce s-a întâmplat cu băiatul său. 

Fiul lui Dan Capatos, s-a accidentat la tenis, în timp ce participa la un turneu, în Brașov. Andrei, în vârstă de 11 ani, s-a lovit la gleznă, motiv pentru care tatăl său a decis să îl ducă la medic pentru a-i face o radiografie.

Din fericire, nu a fost nimic grav, însă Dan Capatos s-a declarat nemulțumit de starea deplorabilă a terenurilor din România. Prezentatorul a precizat că nu preocupă pe nimeni soarta copiilor care vor să facă sport de performanță.

Fiul lui Dan Capatos s-a accidentat

“Fi-miu s-a accidentat la tenis, a venit acasă cu glezna întoarsă! Mergem să-i facem radiografie la picior să vedem cât este de grav. Un băiețel cu care a jucat a ajuns la spital, săracul! Am fost și eu la Brașov, am stat acolo pe la garduri să-l văd și m-am ales cu o insolație la chelie! Nimeni nu se preocupă la noi de tenisul pentru copii. Terenul era praf, zgura la fel, toți copii alunecă! Își rup picioarele! Așa s-a accidentat și fi-miu! Stau și mă gândesc că a ajuns o performanță să ajungi să trăiești azi în România și să nu cazi în vreo groapă din asfalt, sau să supraviețuiești spitalelor de la noi, aflate în stare deplorabilă”, a declarat Dan Capatos, la “Xtra Night Show”, potrivit Spectacola.

Fiul lui Dan Capatos suferă de o boală ereditară. “Nu ia medicamente, sportul îl ajută”

Dan Capatos a declarat că fiul său suferă de o boală ereditară, moștenită de la părinți. Mai exact, Andrei are colesterolul mărit. 

“Andrei a moştenit pe linie paternă, de la mine, o valoare a colesterolului mai mare. Asta este moştenire. Până la vârsta de 12 ani nu are rost să intervii cu medicamente, iar sportul ajută. De când face fotbal de trei ori pe săptămână, la modul profesionist, e legitimat la Dinamo, joacă în campionatul grupei lui, lucrurile sunt ok. Antrenamentele sunt dure – are luni, miercuri şi vineri, iar meciuri sâmbătă şi duminică”, a declarat Dan Capatos.

Cum se hipercolestreolemia familială

Hipercolestreolemia familială, denumită de tip IIa, este dată de un defect genetic care determină lipsa receptorilor care leagă LDL, ceea ce conduce la niveluri mari ale colesterolului.

Este prezentă încă de la naștere și se asociază cu risc mare de ateroscleroză și apariția infarctului miocardic acut (IMA) la vârste tinere.

Simptome

Majoritatea persoanelor care au colesterolul crescut nu au simptome până în momentul în care ateroscleroza asociată cu colesterolul determină îngustarea semnificativă a arterelor care duc către inima sau creier.

Urmarea poate fi angină sau alte simptome ale bolii arteriale coronariene, precum și simptome ale reducerii alimentării cu oxigen a creierului (atac ischemic tranzitoriu sau accident vascular cerebral).

Aproximativ 1 din 500 de persoane prezintă o afecțiune moștenită, care determină niveluri extrem de mari ale colesterolului (peste 300 mg/dl).

Persoanele care au această boală pot dezvolta noduli umpluți cu colesterol (xantoame) la nivelul  tendoane, în special la nivelul tendoandelor lui Ahile.

Depozitele de colesterol se pot produce de asemenea la nivelul pleoapelor, denumindu-se xantelasme.

Vezi și: Andreea Bănică, diagnosticată cu diastază. Care sunt simptomele pe care trebuie să le ai în atenție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel