Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Febra Dengue a răspus peste 1.000 de oameni din Filipine
10 sep, 17:23
Febra Dengue a ucis în primele opt luni ale anului peste 1.000 de oameni în Filipine. 40% dintre victime erau copii între 5 și 9 ani.
Țânțarii transmit febra Dengue

Febra Dengue, Filipine. Ministerul Sănătății din Filipine a anunțat marți, 10 septembrie, că peste 1.000 de persoane au murit din cauza febrei Dengue în Filipine în primele opt luni ale acestui an. Aproape 40% din cele 1.021 de victime erau copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, informează Agerpres.

Numărul deceselor a fost aproape dublu faţă de cele înregistrate în acelaşi perioadă a anului trecut, au mai anunțat reprezentanți ai Ministerului Sănătății. 

Între ianuarie și august 2019 s-au raportat 249.332 cazuri de febră Dengue, comparativ cu 119.224 în primele opt luni ale anului 2018. Luna trecută, Filipine a decretat epidemie naţională de febră Dngue pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri. Ministerul Sănătăţii a afirmat că epidemia nu se află încă sub control, chiar dacă rata creşterii numărului de cazuri s-a redus din luna august.

Creşterea numărului de cazuri, mai arată sursa citată, survine la doi ani după ce guvernul filipinez a oprit un program de imunizare în masă folosind un vaccin produs de o firmă franceză din cauza problemelor de siguranţă. Autoritățile filipineze au stopat programul după ce firma franceză a dezvăluit că, potrivit unui studiu pe termen lung, copiii care nu fuseseră anterior infectaţi cu această boală infecțioasă ar putea risca să contracteze o formă mai periculoasă a bolii dacă li se administrează vaccinul.


Ştiri Recomandate

Pneumonie, un copil moare la fiecare 39 de secunde la nivel mondial
Prof dr Liana Gheorghe. Foto. DC Medical
EXCLUSIV
Prof Dr Liana Gheorghe: noutăți în bolile ficatului. Academia de Sănătate, ediție specială
Spitalul Județean Buzău, anchetă în cazul decesului unui nou-născut
Țara unde gripa porcină face victime
Cum să mâncăm ca să nu ne îngrășăm. Sfaturile unui psiholog
Dr Victor Costache: Plata salariilor cadrelor medicale în decembrie se va face la timp
Medic de la Spitalul de Psihiatrie Obregia, urmărire penală pentru mită în formă continuată
Oamenii mai buni trăiesc mai mult? Opinia experților
Comentarii