"Există o explozie de cancere, mai ales la tineri". Ce se va întâmpla în viitor. Dr. Romanescu: Unii oameni înțelepți au spus că...

Foto: Freepik @Albaregiya @master1305plus
EXCLUSIV
La ce concluzie au ajuns oamenii înțelepți ai medicinei și științei față de explozia de cancere și alimentația modernă. Ce va urma în viitor.

Nutriția și alimentația noastră au suferit semnificativ în ultimii ani, dar odată cu avansul tehnologic și schimbările sociale, am ajuns să ne confruntăm cu un adevărat fenomen: alimentația modernă sau alimentația omului modern.

În goana noastră permanentă, în haosul din viețile noastre și din lipsă de timp, alimentația modernă este plină de zahăr, de chimicale și mâncare fast-food, având un impact negativ asupra sănătății noastre și influențând viitorul nostru în moduri complexe și foarte subtile.

În ultimii ani, societatea noastră s-a confruntat cu o tranziție rapidă către alimentația procesată, bogată în carbohidrați și grăsimi. Consumul crescut de alimente rapide și produse ambalate a devenit o parte integrantă a stilului de viață modern, iar această schimbare alimentară nu vine fără consecințe.

Una dintre cele mai evidente consecințe ale acestei schimbări este creșterea dramatică a problemelor de sănătate legate de alimentație, precum obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare.

O alimentație bogată în zahăr și grăsimi procesate poate duce la creșterea în greutate, creșterea nivelului de colesterol și tulburări metabolice, toate acestea fiind factori de risc major pentru diverse afecțiuni cronice și chiar fatale.

Mai mult, alimentația precară poate afecta și sănătatea mentală, contribuind la apariția tulburărilor de dispoziție și a problemelor cognitive. Studiile au arătat că există o legătură strânsă între alimentație și starea de spirit, iar consumul excesiv de zahăr și alimente procesate poate amplifica riscul de depresie și anxietate.

Cu toate acestea, există speranță. Dr. Dragoș Romanescu, medic primar chirurg la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre concluzia oamenilor înțelepți ai medicinei și științei față de viitorul nostru în aceste condiții de schimbare permanentă.

"Îmi aduc aminte la unele congrese, chiar de chirurgie, când lumea s-a întrebat cumva ce se va întâmpla în viitor, că organismul este atât de agresat de toate, de alimentația asta modificată și de toate lucrurile astea și că există o explozie de cancere, mai ales la tineri.

Și unii oameni înțelepți au spus că până la urmă organismul sau omul se va adapta. 

Sunt și pacienți copii care fac forme de cancer hepatic, de hepatoblastom.

Nu se mai discută de vârsta pacientului, ci de starea biologică. 

Și au fost pacienți care au și fost transplantați la vârste cumva peste limită și sunt și pacienți care au suportat operații foarte grele de ficat sau de pancreas, chiar și în jurul vârstei de 100 de ani", a conchis medicul Dragoș Romanescu.

 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel