Evoluția pandemiei: cifre în scădere, în toată țara. Incidența în București este de 1,47

Covid-19     Foto: Pixabay
Evoluția pandemiei arată că cifrele sunt în scădere în toată țara. Rămâne însă de văzut cât se va menține acest trend.

Doar patru județe ai sunt în zona galbenă și niciunul în zona roșie. De altfel, niciun județ nu a mai înregistrat creșteri ale numărului de infectări, în ultimele 24 de ore. Media națională, conform INS, este de 1,39 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, în zona galbenă mai sunt Arad, Bihor, Cluj și Sibiu, în timp ce restul județelor, inclusiv București, se află deja în zona verde. Rămâne de văzut pentru cât timp, luând în considerare amenințarea valului cinci, uc noua variant a virusului Omicron.

Județele cu cea mai mare rată de infectare au rămas Arad, cu 2,61, Cluj cu 2,16 și Bihor, cu 2,11 cazuri la mia de locuitori. La polul opus, județele Suceava, cu 0,49, Vaslui cu 0,49 și Gorj cu 0,55 de cazuri la mia de locuitori sunt județele cu cea mai mic rată de infectare.

În București, incidența este de 1,47 cazuri la mia de locuitori.

Noua variantă a virusului, care amenință acum cu apariția unui nou val de infectări pare că este mult ma contagioasă, dar există indicii care arată că ar putea da simptome mai blânde. 

Varianta Omicron a virusului care provoacă COVID-19 a dobândit probabil cel puţin una dintre mutaţiile sale prin preluarea unui fragment de material genetic de la un alt virus - posibil unul care provoacă răceala comună, potrivit celui mai recent studiu. Această secvenţă genetică nu apare în nicio versiune anterioară a coronavirusului, numit SARS-CoV-2, dar este omniprezentă în multe alte virusuri, inclusiv în cele care provoacă răceala comună, precum şi în genomul uman, au precizat cercetătorii.

Prin preluarea acestui fragment special, Omicron ar putea să pară "mai uman", ceea ce l-ar ajuta să se sustragă de la atacul sistemului imunitar, a declarat Venky Soundarararajan, de la compania de studiere a datelor nference, care a condus studiul.

Acest lucru ar putea însemna că virusul se transmite mai uşor, dar provoacă forme mai uşoare de boală sau simptomatice. Acestă presupunere va primi un răspuns cel mai probabil în câteva săptămâni, când analizele complete ale noii tulpini vor fi gata, relatează surse citate de DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel