Eutanasie - medicii portughezi se împotrivesc: „încalcă codul deontologic al Ordinului Medicilor”

Impozitarea 0 pe veniturile medicilor, amanata
Medicii portughezi se declară împotriva eutanasiei, alăturându-se, astfel, mișcării de opoziție inițiată de Biserica Catolică.

Ordinul Medicilor din Portugalia s-a pronunţat împotriva unor propuneri de lege care urmăresc legalizarea eutanasiei şi care vor fi dezbătute joi în parlament, alăturându-se mişcării de opoziţie conduse de Biserica Catolică. „Nu suntem de acord, pentru că acest lucru este împotriva practicii medicale şi încalcă codul deontologic al Ordinului Medicilor", a afirmat luni seară preşedintele organizaţiei, Miguel Guimaraes.

„Medicii învaţă să îi îngrijească pe pacienţi şi să le salveze vieţile. Ei nu sunt dispuşi să ia parte la demersuri care duc la moarte", a adăugat el la sfârşitul unei audieri cu preşedintele ţării, conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa, notează agerpres.ro. Parlamentul portughez urmează să examineze joi cinci texte de lege în favoarea eutanasiei, unul fiind depus de Partidul Socialist aflat la putere.

În mai 2018, parlamentul a respins cu o majoritate strânsă mai multe proiecte de lege asemănătoare. Socialiştii au ieşit întăriţi din alegerile legislative din luna octombrie a anului trecut, însă rezultatul dezbaterii de joi române incert din cauză că deputaţii PS şi cei ai principalei formaţiuni de opoziţie de dreapta sunt divizaţi pe acest subiect şi nu vor primi un consemn de vot.

Biserica Catolică, majoritară în Portugalia, desfăşoară o campanie împotriva dezincriminării eutanasiei încercând să îi mobilizeze pe credincioşi, precum şi pe reprezentanţii altor confesiuni religioase.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel