Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eugen Neagoe a leșinat în timpul meciului. Căldura, emoțiile și oboseala i-au afectat inima
21 iul 2019 / 23:16
Eugen Neagoe, antrenorul lui Dinamo, a leșinat pe banca tehnică în timpul meciului cu Universitatea Craiova! El și-a pierdut conștiența câteva minute, motiv pentru care a fost dus cu Ambulanța la Spitalul de Urgență Floreasca, unde i se fac investigații. Din primele informații se pare că ar fi avut o sincopă cauzată de o tulburare de ritm cardiac, pe fondul unor emoții puternice, a oboselii și deshidratării date de căldură!
Tehnicianul Dinamo, Eugen Neagoe, a leșinat în timpul meciului. Foto: Facebook/Dinamo.ro
EXCLUSIV

Tehnicianului Eugen Neagoe (51 de ani) i s-a făcut rău și a leșinat, în timpul meciului pe care Dinamo îl juca pe Arena Națională cu CS Universitatea Craiova. Meciul a fost întrerupt câteva minute și a fost chemată ambulanța. Medicii i-au acordat primul ajutor, l-au pus pe targă și l-au dus direct la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Din informațiile obținute de DC Medical, se pare că Eugen Neagoe ar fi suferit o sincopă, care înseamnă o pierdere conștientei și a puterii mușchilor, care se produce brusc, durează puțin și are o recuperare spontană și completă. În timpul ei, însă, fluxul sanguin către creier se reduce foarte mult, de obicei din cauza tensiunii arteriale și a ritmului cardiac care scad amândouă. Și e posibil ca pacientul, în cădere, să se lovească.

În ambulanță, medicii au constatat că tehnicianul are tulburări de ritm cardiac, motiv pentru care i-au administrat șocuri. Eugen Neagoe și-a recăpătat conștiența imediat, iar când a ajuns la spital vorbea clar, spun sursele DC Medical. 

Simptomele sincopei

Câteodată, sincopa dă simptome. Cu puțin timp înainte să leșine, persoana în cauză poate experimenta amețeli, transpirație abundentă și senzație de căldură, pielea îi devine palidă, i se încețoșează vederea și are auzul înfundat, îi este greață și are stări de vomă. În unele cazuri, pacientul poate avea spasme musculare.

O parte dintre aceste simptome le-a resimțit și Eugen Neagoe, spun sursele DC Medical, căruia un membru al staff-ului tehnic i-a dat o sticlă de apă când au văzut că i s-a făcut brusc rău.

Chiar dacă în mare parte din cazuri, pacienții își revin rapid fără probleme, totuși sincopa ar putea ascunde o afecțiune cardiovasculară sau neurologică, motiv pentru care pacienții trebuie duși la spital pentru investigații suplimentare, mai ales că atunci când leșină se pot și lovi la cap, spre exemplu.

Ce cauze poate să aibă sincopa

Sursele DC Medical spun că în cazul lui Eugen Neagoe ar fi vorba de o tulburare de ritm cardiac. La Floreasca, tehnicianului deja i se fac investigații amănunțite. În cazul aritmiilor, tratamentul poate consta în medicamente sau în montarea unui stimulator cardiac.

Presa sportivă susține, pe de altă parte, că ar fi fost vorba de infarct miocardic inferior. Acest tip de infarct este cauzat de ocluzia distală a arterei coronare drepte, caz în care pacientul va fi supus unei coronarografii și îi poate fi montat un stent.

Dar cauzele unei sincope pot fi și altele. Spre exemplu, așa cum arătam, poate fi vorba de emoții puternice care au provocat o scădere bruscă a tensiunii. E cazul sincopei vasovagale (dată de nervul vag care controlează inima), care poate să apară în urma unui stres emoțional - emoție puternică, durere, frică etc. -, dar care poate fi declanșată și dacă pacientul stă foarte mult în picioare pe căldură și este deshidratat.

De asemenea, sincopa poate fi declanșată de hipotensiunea ortostatică, care poate să apară ca reacție adversă la unele medicamente, în special cele pentru hipertensiune arterială. Pe lângă antihipertensive, și diureticele pot cauza o sincopă, pentru că deshidratează puternic și asta scade tensiunea. Specialiștii spun că și boala Parkinson poate avea ca efect hipotensiune ortostatică. 


Ştiri Recomandate

Produse din fermele afectate de gripă aviară din Ungaria au ajuns și în România
Substanţele chimice periculoase din tatuaje şi machiajul permanent, restricționate de UE
Narghileaua, mai dăunătoare decât țigara: 11 secunde pentru a forma cheaguri de sânge
A murit cel mai scund bărbat de pe planetă
Alertă în Thailanda: al doilea deces din cauza virusului misterios
Tânără, obligată să facă un test de sarcină înainte de îmbarcarea în avion
Și-a ucis soțul, folosind picături oftalmice
Gripa aviară cu virus înalt patogen, focar în România. Iată cum vă protejați
Comentarii