Elon Musk, în România. Ce este Sindromul Aspreger de care suferă miliardarul

elon musk - FOTO: Captură YouTube@Ted
Elon Musk a ajuns în România, la Brașov, acolo unde va petrece de Halloween. Cel mai bogat om al planetei suferă de Sindromul Asperger.

Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, a ajuns la Brașov, unde a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere de Halloween. Elon Musk suferă de Sindromul Asperger. 

În urmă cu câțiva ani, Elon Musk, a explicat în ce mod i-a afectat Sindromul Asperger viața. Miliardarul Elon Musk, șeful SpaceX și Tesla, a dezvăluit că are sindromul Asperger, o formă de autism. Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Saturday Night Live (SNL), în urmă cu un an, relatează BBC.

”Nu am întotdeauna suficientă intonație sau variație în vorbire, ceea ce mi se spune că este bine pentru o mare comedie. În realitate fac istorie în această seară ca prima persoană cu Asperger gazdă a SNL. Uite, știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu. Pentru oricine s-a simțit ofensat, vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și că trimit oameni pe Marte într-o navă rachetă. Crezi că sunt un tip normal?”, a spus Elon Musk la acel moment. 

Vezi și: Aritmiile, cauze și simptome: Medic: Pot să apară și să nu lase nicio urmă după aceea. Sunt forme mai ușoare, mai severe care pot să ducă până la leșin

Ce este sindromul Asperger

Sindromul Asperger este o formă de autism, fiind denumit după pediatrul austriac Hans Asperger, care l-a descoperit în anii ’40 ai secolului XX. Persoanele diagnosticate cu sindromul Asperger se confruntă cu următoarele probleme:

- comportament repetitiv

- vorbire întârziată și vocabular sărac

- incapacitate sau dificultăți de a percepe limbajul verbal sau non-verbal, având nevoie de mai mult timp pentru procesarea informației

- dificultăţi semnificative în ceea ce priveşte interacţiunea socială

- dificultăți în a-și exprima sentimentele în modul convențional

- sunt mai empatici și conștienți emoțional decât persoanele care nu au probleme de autism

Multe persoane cu sindromul Asperger manifestă un interes  și o concentrare mai mare, canalizându-se astfel spre o carieră de succes. Printre celebrităţile şi personaje istorice diagnosticate (în timpul vieții sau după) cu această afecțiune se numără Michelangelo, Robin Williams, Abraham Lincoln, Wolfgang Amadeus Mozart, Bill Gates sau Greta Thunberg.

Acest grup de probleme legate de sănătatea mintală are unele simptome. Chiar și așa, o mulțime de oameni încă folosesc termenul Asperger.

Afecțiunea este de fapt ceea un tip de tulburare a spectrului autist (TSA) „cu funcționalitate ridicată”. Aceasta înseamnă că simptomele sunt mai puțin severe decât alte tipuri de tulburări ale spectrului autist.

Vezi și: Hainele strâmte, efect asupra sănătății. Cum se manifestă simptomele

Sindromul Asperger, simptome

Încep devreme în viață. Dacă sunteți mama sau tatăl unui copil care îl are, este posibil să observați că nu pot avea contact vizual. De asemenea, s-ar putea să descoperiți că odrasla dumneavoastră pare incomodată în situații sociale și nu știe ce să spună sau cum să răspundă atunci când cineva îi vorbește.

S-ar putea să lipsească indicii sociale care sunt evidente pentru alte persoane, cum ar fi limbajul corpului sau expresiile de pe chipurile oamenilor. De exemplu, este posibil să nu-și dea seama că, atunci când cineva își încrucișează brațele și încruntă, este supărat.

Un alt semn ar fi acela că micuțul poate arăta puține emoții. Este posibil să nu zâmbească atunci când sunt fericiți sau să râdă de o glumă. Sau pot vorbi într-un mod plat și robotizat, notează Healthline.

Punctele forte ale persoanelor Asperger cu pot include:

- Focalizare și persistență remarcabile,

- Aptitudine pentru recunoașterea tiparelor,

- Atenție la detalii.

Provocările pot include:

- Hipersensibilitate (la lumini, sunete, gusturi etc.)

- Dificultate în conversație,

- Dificultate cu abilitățile de conversație nonverbală (distanță, sunet, ton etc.),

- Mișcări necoordonate sau stângăcie,

- Anxietate și depresie.

Tendințele descrise mai sus variază foarte mult între oameni. Mulți învață să-și depășească aceste provocări, bazându-se pe punctele forte, arată experții de la autismspeaks.org.

Vezi și: Semiluna de pe unghii, diagnostic pentru anumite boli. Ce înseamnă când lipsește

Terapii Asperger

Terapia comportamentală cognitivă poate ajuta la abordarea anxietății și a altor provocări personale.

Cursurile de formare a abilităților sociale pot ajuta la abilitățile conversaționale și la înțelegerea indicilor sociali.

Logopedia poate ajuta la controlul vocii.

Terapia fizică și ocupațională poate îmbunătăți coordonarea.

Medicamentele psihoactive pot ajuta la gestionarea anxietății asociate, a depresiei și a deficitului de atenție și a tulburării de hiperactivitate (ADHD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel