Elevul a cărui mamă s-a întors din China rămâne acasă pentru două săptămâni

Copil   FOTO: Pixabay
Elevul a cărui mamă s-a întors recent din China rămâne acasă pentru două săptămâni. Părinții colegilor de clasă și-au exprimat îngrijorarea privind riscul de infectare cu noul coronavirus.

Elevul de la Şcoala Gimnazială "George Coşbuc" din Târgu Mureş, a cărui mamă s-a întors din China, va rămâne acasă două săptămâni, pe fondul îngrijorării manifestate de părinţii colegilor acestuia, a anunţat, luni, directoarea şcolii, Maria Laszlo.
„Mama s-a întors în ţară în 9 februarie, iar astăzi elevul nu s-a prezentat la cursuri. S-a luat legătura telefonic cu mama elevului şi s-a convenit ca aceasta să ţină elevul izolat la domiciliu, două săptămâni, perioadă care ar include incubaţia bolii cu coronavirus. În perioada celor două săptămâni învăţătoarea de la clasă va trimite zilnic temele pentru elevul absent. La revenirea în şcoală, elevul se va prezenta la cabinetul medical pentru control. S-a convenit ca în perioada de izolare la domiciliu a elevului, rudele acestuia, care frecventează şcoala, să nu intre în contact cu elevul şi familia lui”, a precizat directorul şcolii, citată de agerpres.ro.

Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială "George Coşbuc" din Târgu Mureş au cerut, în scris, conducerii şcolii izolarea unui copil a cărui mamă urma să se întoarcă din China în zilele următoare, de teamă ca femeia să nu fie purtătoare de coronavirus, solicitând ca elevul să stea la domiciliu pe perioada în care mama lui se va afla în carantină.

Părinţii au mai cerut ca după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui să îşi facă analizele şi să prezinte rezultatele.

De asemenea, petiţionarii mai cereau luarea unor măsuri şi în cazul altor elevi care sunt rude cu copilul, a cărui mamă urmează să se întoarcă din China şi au cerut izolarea acestora la domiciliu timp de două săptămâni.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a comunicat şcolii că după intrarea în ţară a mamei elevului, membrii familiei vor avea obligaţia să poarte mască, să stea la distanţă şi să ia măsuri stricte de igienă.

DSP Mureş a precizat că, zilnic, în şcoală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariţiei de simptome se va suna de urgenţă la 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel