Șeful ANMDM și câțiva directori de DSP-uri, schimbați sau suspendați. Motivele
20 mai, 19:33
Ministrul Sănătății a schimbat câțiva șefi din structurile care-i sunt subordonate, dar a și suspendat câșiva. Este vorba de Agenția Națională a Medicamentului (ANMDM) și de câteva Direcții de Sănătate Publică (DSP). 
Ordin

La Agenția Națională de Medicamente și Dispozitive Medicale (ANMDM), astăzi managerul a fost înlocuit din funcție, pentru că dr Roxana Ștefania Stroe era interimar pusă în funcie și i-a expirat mandatul. În locul ei a fost numit, tot cu titlu interimar (adică teoretic cu un mandat de 6 luni), dr Bujor Almășan, care era vicepreședinte al instituției. Dr Roxana Stroe se întoarce la conducerea Direcției de Farmacovigilență și Managementul Riscului din ANMDM.

Pe de altă parte, mișcări de acest gen se petrec și în unele Direcții județene de Sănătate Publică. Spre exemplu, șeful DSP Suceava, dr Manuela Trifan, căreia i-a expirat astăzi mandatul prin care fusese detașată la conducerea unității în urmă cu două luni, s-a întors și ea în funcția de bază. Adică la Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Presa locală speculează însă că de fapt s-ar fi dorit schimbarea medicului, care este epidemiolog, pentru că dr Manuela Trifan ar fi spus că raportările cazurilor de infectare cu coronavirus din Suceava făcute de Grupul de Comunitare Strategică sunt de fapt mult mai mari decât în realitate. Deocamdată nu se știe cine îi va lua locul.

4 directori executivi de DSP-uri, suspendați

Pe lângă aceste două cazuri, însă, patru directori de DSP-uri județene au fost suspendați pentru că nu și-au făcut treaba, în perioada stării de urgență.

„Nu a fost nimeni demis din funcția publică în cazul Direcțiilor de Sănătate Publică. Au existat cazuri în care exercitarea funcției de director executiv a încetat și persoanele au revenit pe funcția publică de bază, vezi cazul Suceava. Sunt și 4 cazuri în care directorii executivi care au fost suspendați pe perioada starii de urgență pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Este vorba de directorii din județe Vrancea, Argeș, Caraș-Severin și Vâlcea”, a confirmat Grupul de Comunicare Strategică.


Ştiri Recomandate

Medic bătut pentru că a eliberat documente pentru urna mobilă
Nou simptom al bolii COVID-19, observat de cercetători
COVID-19, bilanț: peste 1.500 de noi cazuri
Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri