Efectul benefic al postului intermitent asupra diabetului. STUDIU

O analiză a unor studii arată că postul intermitent poate reduce sau chiar elimina nevoia de medicamente la persoanele cu diabet de tip 2.

Unele studii susțin că postul intermitent ar reduce sau chiar elimina nevoia de medicamente la persoanele cu diabet de tip 2. Însă, multe cercetări sunt necesare până ca medicii să poată recomanda utilizarea pe scară largă a postului intermitent pentru diabetul de tip 2.

Postul intermitent implică un model regulat de a consuma puține calorii sau deloc pentru o perioadă fixă, care poate varia de la 12 ore în fiecare zi până la 1 sau mai multe zile în fiecare săptămână. Unii oameni urmează aceste diete sperând să slăbească, să-și îmbunătățească sănătatea generală sau ambele.

Unele studii sugerează că această abordare alimentară poate chiar prelungi durata de viață sănătoasă, fără a fi nevoie de restricția calorică severă pe care o implică dietele clasice anti-îmbătrânire. O revizuire recentă a dovezilor sugerează că acest tip de dietă - postul intemitent - poate ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să reducă sau chiar să elimine în siguranță nevoia de medicamente. Însă, oamenii ar trebui să ceară sfatul unui profesionist în diabet înainte de a începe o astfel de dietă.

Revizuirea, de către Dr. Michael Albosta și Jesse Bakke, Ph.D., de la Colegiul de Medicină al Universității Central Michigan din Mount Pleasant, apare în Clinical Diabetes and Endocrinology. Autorii revizuirii notează că oamenii se pot lupta pentru a menține restricția calorică zilnică pentru perioade lungi. Unii oameni le poate fi mai ușor să practice postul intermitent, ceea ce arată promițător ca o modalitate de a îmbunătăți factorii de risc metabolici, de a reduce grăsimea corporală și de a promova pierderea în greutate în cazul obezității.

Ei au ajuns la concluzia că acest tip de dietă poate îmbunătăți câteva caracteristici cheie ale bolii. Îmbunătățirile includ: scăderea greutății corporale, scăderea rezistenței la insulină, niveluri mai scăzute de leptină, niveluri crescute de adiponectină. „Unele studii au descoperit că pacienții au putut să-și inverseze nevoia de terapie cu insulină în timpul protocoalelor terapeutice de post intermitent, sub supravegherea medicului lor”, scriu ei.

Pe parcursul studiului, toți participanții au avut niveluri semnificativ reduse de HbA1c, care este o măsură a cantității medii de glucoză din sânge. Toți cei trei indivizi au pierdut în greutate și și-au putut opri terapia cu insulină în decurs de 1 lună de la începerea dietei. În mod crucial, ei au raportat că au găsit dieta ușor de tolerat și niciunul dintre ei nu a ales să oprească dieta în niciun moment. „În mai puțin de o lună, ei și-au inversat în mod semnificativ diabetul de tip 2”, spune autorul unui studiu analizat în revizuire, dr. Jason Fung, arată Medical News Today.

Studiul poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel