Ebola din Congo, fără opțiuni de vaccinare

Noul focar de Ebola din Republica Democrată Congo ar putea crea o problemă uriașă cu privire la vaccinare.

Șeful Departamentului de Sănătate al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că există posibilitatea să nu se poată folosi vreun tip de vaccin care să facă față noului focar Ebola al Republicii Democrate Congo care a fost declarat în nord-estul provinciei Kivu. Ar putea fi tulpina de zahăr din Zaire, Sudan sau Bundibugyo de la Ebola, a spus Salama, deși rata mare a mortalității a indicat spre Zaire. Același tip de Ebola care a provocat ultimul focar al lui Congo.

Vaccin doar pentru tulpina Zaire

Extinederea bolii poate fi oprită în cazul în care se dovedește că este vorba de tulpina Zaire asupra căreia acționează vaccinul Merck. 

"Dacă acest focar se va dovedi a fi Ebola Zaire, atunci cu siguranță acest lucru ar aduce această opțiune în joc. Dacă nu, trebuie să analizăm opțiunile mult mai complexe și este posibil să nu avem vreo opțiune de vaccinare", a spus Salama. 

OMS s-a confruntat cu un focar în aceeași zonă în urmă cu un deceniu, "unde trebuia să negociem cu mai multe facțiuni armate", a spus Salama.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel