Durerile de gât la copii: tot ce trebuie să știe un părinte despre asta

Dureri de gât la copii       Foto: Pixabay
Durerilor de gât li se întâmplă copiilor tot timpul - și de cele mai multe ori, nu este motiv de îngrijorare. Uneori, însă, părinții trebuie să se îngrijoreze. Iată ce ar trebui să știe părinții despre durerile de gât.

Iată o serie de semne care arată că o durere în gât ar putea fi o urgență:

Când copilul are probleme cu respirația. Durerea în gât ar putea fi un semn al unei umflături sau blocaje ale sistemului respirator.

Când copilul are probleme la înghițire, mai ales dacă salivează. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, un semn de umflare sau blocaj periculos.

Când copilul are febră mare care nu scade sau somnolență neobișnuită. O temperatură de 38,8° C sau mai mare, care nu va scădea cu paracetamol sau ibuprofen, sau somnolență neobișnuită, ar putea fi un semn al unei infecții grave.

Când copilul are dureri severe, neîncetate. Acest tip de durere, oriunde, justifică atenția imediată.

Dacă se întâmplă oricare dintre acestea, ar trebui să vă duceți copilul la cea mai apropiată cameră de urgență.

Motive mai frecvente pentru durerile de gât la copii

Din fericire, astfel de urgențe sunt rare. Durerile de gât pot fi cauzate de multe lucruri, inclusiv:

Infecții virale. Cel mai probabil este un virus dacă, împreună cu durerea în gât, copilul dumneavoastră are curgerea nasului și tuse, poate cu dureri corporale, febră, stomac deranjat sau diaree. Mulți viruși diferiți pot provoca aceste simptome, inclusiv cel care provoacă COVID-19. Dacă copilul dumneavoastră prezintă aceste simptome, trebuie să vă adresați medicului despre testarea COVID, chiar dacă nu credeți că au fost expuși. În aceste zile, chiar și doar o durere în gât ar putea fi COVID. Dacă copilul are o durere în gât care nu dispare cu ușurință, cu ceva de băut și ceva distragere a atenției, consultați medicul.

Alergii. Durerile de gât apar adesea împreună cu alergiile, mai ales atunci când nasul înfundat duce la respirația pe gură, ceea ce duce la o gură uscată. Poate fi greu să faci diferența dintre alergii și un virus. Dacă durerea în gât este ușoară și însoțită de un nas înfundat, strănut și niște mâncărimi la ochi, este posibil să fie alergii. Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă medicului.

Infecții bacteriene, cum ar fi streptococul gâtului. Este mai probabil să existe o infecție bacteriană dacă există febră și nu există scurgeri nazale sau tuse. Uneori, copiii cu infecția cu streptococ în gât vor avea, de asemenea, dureri de cap, dureri de stomac și erupții cutanate, precum și o voce afectată.

Iritanți care sunt inhalați sau inghițiți. Expunerea la substanțe iritante din aer, cum ar fi poluarea aerului, poate provoca dureri în gât - la fel ca și înghițirea a tot ceea ce irită gâtul, cum ar fi acizii. Asigurați-vă că nu lăsați toate lucrurile periculoase la îndemâna copilului dumneavoastră. Adresați-vă medicului dacă credeți că copilul dumneavoastră a ingerat ceva.

Reflux gastroesofagian. Când acidul iese din stomac, poate duce la dureri în gât. Dacă copilul dumneavoastră are probleme cu durerile de stomac și / sau arsurile la stomac împreună cu durerile în gât, aceasta poate fi cauza. Discutați cu medicul dumneavoastră despre acest lucru.

Prevenirea durerilor de gât

Pentru a preveni infecțiile care pot provoca dureri în gât, este recomandat:

spălați-vă mâinile în mod regulat (sau folosiți un dezinfectant pentru mâini dacă nu există apă și săpun)

evitați să vă atingeți fața

ștergeți suprafețele publice înainte de a le atinge

faceți tot posibilul să stați departe de oamenii bolnavi.

În zonele în care infecțiile cu COVID-19 sunt răspândite, purtarea unei măști poate face o diferență reală - la fel ca și vaccinarea dacă sunteți eligibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel