Dureri de spate: 10 sfaturi la care nu te așteptai

Pentru a te asigura că ai un spate sănătos nu e suficient să faci exerciții fizice și să te ridici corect. De fapt, unele dintre cele mai bune sfaturi pentru menținerea unui spate sănătos vă pot surprinde.  

Experții de la Clinica Mayo au întocmit o listă cu sfaturi pentru menținerea sănătății spatelui. Iată ce trebuie să faci.

Dacă fumezi, oprește-te. Fumatul reduce fluxul de sânge către discurile care amortizează vertebrele, interferează cu vindecarea și dăunează sănătății generale.

Gestionați stresul. Eliberați tensiunea din corp, exersând tehnici de relaxare. Închideți ochii și concentrați-vă pe respirația profundă, sau încordați-vă, apoi relaxați-vă diverse grupuri musculare.

Mănâncă o dietă sănătoasă. Alegeți alimentele cu un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol și mâncați fructe, legume și cereale integrale pentru a vă menține o greutate sănătoasă.

Luați măsuri pentru a preveni osteoporoza. Vorbiți cu medicul despre aportul de calciu si vitamina D. Și întrebați despre exerciții de prevenire a osteoporozei, medicamente și testarea densității osoase.

Evitați căderile. Purtați pantofi stabili, cu talpă joasă. Folosiți balustrade când urcați și coborâți scările. Și evitați grabă inutilă.

Ia-ți inima să pompeze. Faceți până la cel puțin 30 de minute de exerciții aerobice zilnic pentru a ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.

Evitați să transportați lucrurile pe o parte a corpului. Dacă o faceți, treceți periodic de la o parte la alta.

Schimbă-ți poziția. Indiferent dacă faceți curat sau faceți lucrări de curte, sprijiniți-vă mâinile pe genunchi , decât să vă aplecați.

Nu vă grăbiți. Fii prudent la mișcările cu risc ridicat, cum ar fi răsucirea și oprirea rapidă.

Faceți un plan înainte de a ridica sau muta un obiect greu. Decide unde îl vei plasa și cum poți ajunge acolo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel