La vârsta a doua, prevenția...
Durerea fizică și emoțiile negative pot fi ținute sub control cu ajutorul mindfulness-ului, zic cercetători ai Universității Yale, Columbia și Dartmouth. Aceștia susțin că mindfulness-ul funcționează și efectul atenției a fost atât de pronunțat încât, suspuși unei călduri ridicate pe antebraț, creierul recruților a răspuns ca și cum ar experimenta temperatura normală. ”Este ca și cum creierul ar răspunde la temperatură caldă, nu la căldură foarte mare”, a declarat Hedy Kober de la Yale, profesor asociat de Psihiatrie și Psihologie și autorul corespunzător al lucrării, apărut pe 27 ianuarie în revista Social, Cognitive și Affective Neuroscience.
Mindfulness-ul, conform unui comunicat de la Yale, s-ar defini drept ”conștientizarea și acceptarea unei situații fără judecată” și ar avea beneficii în tratarea multor afecțiuni ca anxietatea și depresia. Participanții la studiu au fost scanați imagistic în timp ce le-a fost evaluat răspunsul la durerea fizică indusă prin aplicarea căldurii ridicate pe antebraț și în timp ce le era măsurat răspunsul când li s-au prezentat imagini negative.
În ambele contexte, cercetătorii observat că recruții au raportat mai puțin durere și emoții negative când au folosit tehnici de mindfulness și, în același timp, creierul lor a arătat reduceri semnificative ale activității asociate cu durerea și emoțiile negative. Iar aceste modificări neurologice nu au avut loc în cortexul prefrontal, care reglementează luarea deciziilor conștiente sau raționale. „Capacitatea de a rămâne în momentul în care se confruntă cu durere sau emoții negative sugerează că pot exista beneficii clinice pentru practica de mindfulness și în afecțiuni cronice - chiar și fără o practică îndelungată de meditație”, susțin cercetătorii.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...