Dr Virgil Musta: vaccinarea, soluția salvatoare; de la 50% în sus o să înceapă să se vadă

Dr Virgil Musta
Medicul Virgil Musta spune că abia după ce va fi vaccinată jumătate din populația României se va vedea o schimbare în ceea ce privește evoluția pandemiei în țară.

Medicul infecționist Virgil Musta a declarat, pentru DC News, că măsura vaccinării este soluția ”salvatoare” și că ”e foarte bine că e cererea mare”. ”De anul trecut, eu am spus că soluţia nu este spitalul. Am văzut că în Italia, Franţa, ţări cu servicii de sănătate mai puternice şi mai bine dotate decât al nostru, nu au făcut faţă numărului mare de cazuri. Nici englezii nu au făcut faţă, era o perioadă când nu se mai făceau internări. De aceea, singura variantă este să găsim soluţiile pentru a preveni. 

Vorbim aici de distanţare socială, purtarea măştii corect şi igiene tegumentelor. Acestea sunt foarte importante, se cunosc aceste măsuri, trebuie doar respectate.

Pe de altă parte, o măsură nouă este vaccinarea. Dacă reuşim să vaccinăm 70 la sută din populaţie, suntem salvaţi. De la 50 la sută în sus o să înceapă să se vadă, o să scadă presiunea pe sistemul de sănătate. Soluţia este vaccinare cât mai rapidă la un număr cât mai mare de oameni", a afirmat Virgil Musta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel