Dr Gindrovel Dumitra, coronavirus: cum putem primi alimente când suntem în carantină

Izolare
EXCLUSIV
De ce ar trebui să fie luată în serios măsura izolării la domiciliu și cine ne poate ajuta la aprovizionare în această perioadă, a explicat Dr Gindrovel Dumitra, la Interviurile DC Medical și DC News.

Subiectul infecțiilor cu coronavirus este de multă vreme cel mai intens discutat pe toate canalele de comunicare. Dr Gindrovel Dumitra a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, de ce persoanele care se întorc din țări sau din zone de risc, trebuie să stea izolate la domiciliu.

„Multe persoane vor fi izolate la domiciliu în  această perioadă, mă refer la anumite persoane care se întorc în această perioadă din țări precum Italia, China, Japonia, adică din acele state în care este declarată o circulație virală la nivel comunitar, ne referim la coronavirus. Este bine ca aceste persoane să rămână la domiciliu și să-i respecte în primul rând pe membrii familiei, iar în al doilea rând pe celelalte persoane pe care ar putea să le îmbolnăvească”, a detaliat el.

Cei care rămân izolați la domiciliu ar trebui să știe, de asemenea, că pot fi ajutați în ce privește aprovizionarea. Medicul a făcut precizări și referitor la acest aspect. De asemenea, a făcut precizări cum se face livrarea acestor alimente. „Mulți dintre pacienții mei mă întreabă cine îi poate ajuta cu aprovizionarea. De cele mai multe ori, aprovizionarea este făcută de către un membru al familiei, care poate să cumpere anumite produse de la magazine, aceste produse tebuie aduse la ușă, trebuie informată persoana, apoi se retrage, după care persoana izolată va ridica singură coletul din fața ușii sau din fața porții, contactul cu persoana care face cumpărăturile să fie cât mai redus. Sigur că se pune problema unor persoane care nu au sprijin familial, care nu au în acest moment cine să le aducă aceste alimente acasă. Conform recomandărilor oficiale, au fost luate măsuri ca persoane din primării să facă acest lucru. Trebuie doar ca persoanele respective să ia legătura cu cei de la autoritatea locală, să anunțe că se află izolate la domiciliu, să discute cu coordonatorii de la DSP, să poată să primească sprijin la domiciliu”, mai precizează medicul.

Medicul a mai făcut, de asemenea, apel la toți cei care trebuie să stea izolați la domiciliul să nu iasă din casă și să ia în serios această măsură.

„Eu fac un apel public la conștiința fiecăruia dintre noi, pentru că în acest moment vorbim nu doar de a ne apăra propria viață, dar mai ales de a o apăra pe a altora. Ori în acest moment de aflăm într-un stadiu în care încercăm să facem cât se poate de eficientă menținerea la locul lor a acelor cazuri care au apărut, dar vom trece - deja probabil că am și trecut - la o fază la care vom încerca, acele cazuri care au apărut, să fie limitate, identificați toți contacții, să împeidicăm transmiterea bolii mai departe”, a mai explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel