Generația Z și tinerii Millennials...
Dr Valeriu Gheorghiță a vizitat, vineri, Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID, aflat la Institutul „Cantacuzino” din București, și a precizat că primii care vor fi imunizați sunt lucrătorii din sistemul medical, în etapa a II-a - populația la risc, pentru personalul esențial, și, în ultima etapă, populația generală. Vaccinarea va fi gratuită pentru toată lumea.
„Este o facilitate pregătită să primească vaccinurile, după ce Agenția Europeană a Medicamentului va elibera autorizarea condiționată de punere pe piață. Din ceea ce noi știm la momentul actual, pe 26 decembrie va fi livrată prima tranșă simbolică de circa 10.000 de doze, doze care, ulterior, vor fi distribuite către spitalele de linia întâi, spitalele care au intrat în prima linie în lupta împotriva COVID-19 în această pandemie”, a declarat dr Valeriu Gheorgiță, la evenimentul de prezentare a Centrului național de stocare a vaccinului COVID-19, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", la care a participat și președintele Klaus Iohannis.
El a precizat că, în „imediata zi care urmează după livrarea primei tranșe, vaccinurile vor fi distribuite către aceste 10 unități sanitare. (...) Ulterior, pe măsură ce calendarul de livrare va intra în funcțiune, vor fi livrate către celelalte unități sanitare, unde sunt înființate centre de vaccinare, începându-se efectiv activitatea de vaccinare, conform strategiei”.
Activitatea de vaccinare se va desfășura în baza unui sistem de programare.
„Lucrătorii din sistemul medical vor fi programați de către unitățile angajatoare, cei cu boli cronice și persoanele peste 65 de ani vor fi programați prin medicul de familie și prin intermediul direcțiilor de asistență socială din cadrul consiliilor locale. Personalul esențial va fi programat prin instituțiile angajatoare, iar populația generală va avea trei modalități diferite de programare - prin platforma unică, telefonic, individual prin sistemul online sau prin intermediul medicului de familie", a exălicat dr Gheorghiță.
Conform platformei www.vaccinare-covid.gov.ro, înființată de Guvern și dedicată vaccinării anti-COVID, primele 10 unități sanitare unde vor fi distribuite primele doze de vaccin anti-COVID sunt:
1. Brașov - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
2. București - Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș"
3. București - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Dr. Victor Babeș" (inclusiv secția externă modulară Pipera)
4. Cluj - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
5. Constanța - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
6. Dolj - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Victor Babeș", Craiova
7. Iași - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
8. Maramureș - Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr Nicolae Rușdea", Baia Mare
9. Suceava - Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava
10. Timiș - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeș", Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital - secția clinică de recuperare cardiovasculară - din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...