Dr Gabriel Tatu-Chițoiu: Valul 5 Omicron va începe probabil undeva în prima jumătate din ianuarie

Simptome COVID-19
Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu spune că ”undeva” în prima jumătate a lunii ianuarie va debuta al cincilea val COVID.

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu notează pe Facebook că valul 5 COVID, declanșat de Omicron, va începe probabil în prima jumătate a lunii ianuarie

”Valul 5 COVID

Sărbătorile de final de an..românii se întorc de peste mări și zări...
Valul 5 OMICRON va începe probabil undeva în prima jumătate din Ianuarie. Omicron e net mai contagios decât Delta. În consecință, ne așteptăm la un număr și mai mare de îmbolnăviri... În Canada, situația actuală arată cam așa cum vedeți în graficul atașat. Din nou o diferență uriașă între nevaccinați și vaccinați. 80-90% dintre spitalizări se produc la nevaccinați. În consecință, agitația pro-contra certificat verde va deveni o glumă”, scrie medicul Gabriel Tatu-Chițoiu.

Încă un caz de infecție cu varianta Omicron a fost înregistrat în România.  Este vorba despre o femeie în vârstă de 39 ani, din județul Bihor, care are istoric de călătorie în Republica Democrată Congo. Persoana este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea sa de sănătate este una bună. Este cea dea 16-a persoană aflată pe teritoriul României care a fost confirmată cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Octavian Jurma susține că tulpina Omicron a infecției COVID va fi dominantă în România de săptămâna viitoare. Statisticianul Octavian Jurma susține că tulpina Omicron va deveni dominantă de săptămâna viitoare în România. Acesta precizează că Omicron a devenit dominantă în SUA în doar trei săptămâni de la raportarea ei. ”Stupefiant! Omicron a devenit dominată în SUA cu 73% din cazurile secvențiate în doar 3 săptămâni. Vorbim de o țară cât un continent, nu de o țară cât un stat de la ei. Dintre acestea în prima săptămâna Omicron a avut o pondere de 0.7% și de 12.6% în a două săptămâna (după reajustare). Adică o creștere de 7x pe săptămâna, deci o rată de dublare de aproximativ 2 zile.Și în SUA avem val peste val”, afirmă Jurma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel