Dr. Gabriel Diaconu, mesaj cutremurător: Mucegaiul negru începe să circule. Din nou! N-ar fi păcat să riști să mori?

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu trage un semnal de alarmă referitor la noua tulpină britanică de COVID-19. 

Cunoscutul psihiatru face apel la respectarea măsurilor sanitare de către cetățeni, fie că sunt vaccinați sau nu, deoarece autoritățile spun că urmează valul trei al pandemiei de coronavirus, iar tulpina britanică este din ce în ce mai prezentă în România. 

„Tulpina britanică de COVID, ca mucegaiul negru, începe să circule în comunitate. România intră într-un nou urcuş abrupt de cazuri, măsurate ori ba, tot vor fi. Indiferent dacă eşti vaccinat sau nu, ai grijă la măsurile preventive pe care le-ai deprins în ultimul an. Evită aglomerările umane. Poartă mască, nu doar acoperitoare de faţă. Şi păstrează igiena mâinilor.

Acest maraton are, de două luni, o altă destinaţie: Timpul de aşteptare pe care îl ai până la vaccin. Care, pentru populaţie, este între 2 şi 6 luni, funcţie de categoria de vârstă în care te afli, şi fluxul de vaccinuri care va intra în ţară în perioada următoare. Trăim această molimă de un an, poimâine.

N-ar fi păcat să riști să mori?

Nu ar fi trist să fi răbdat până acum, sau să fi fost ferit de disciplina altora, încât să dai cinstea pe ruşine tocmai acum… N-ar fi păcat să rişti să mori, sau să îl pui pe altul în primejdie, când din tot ce am trăit a mai rămas puţin. Am învăţat, în meseria mea, că cele mai importante sunt primele, şi ultimele minute, ale unei poveşti dramatice. Lunile acestea care vin se întâmplă sănătatea ţării noastre aşa cum o vom şti în anul care începe. Ai învăţat deja de unde vin ştirile false. Ai înţeles, deja, cum sunt lansate teoriile conspiraţiei. Uită-te împrejur. Am pierdut deja 20 de mii de români.

De 10-20 de ori mai puţin decât prognozam la început. Un oraş cât Braşovul a fost scutit, prin forţa solidarităţii sociale, de moarte groaznică. Doar că povestea nu e la trecut. E încă aici. Şi va mai fi o vreme. Acesta nu e un avertisment. Aceasta este o rugăminte. Pentru că începe. Din nou.“, a scris medicul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel