Dr Bogdan Pârlițeanu, tipurile de cancere urologice cele mai frecvente

Cancer
EXCLUSIV
Dr Bogdan Pârlițeanu a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, că pe lângă cel mai cunoscut cancer de natură urologică – cel de prostată – sunt și alte tipuri, din care multe nu dau simptome. Iată care sunt acestea:

Doctorul Bogdan Pârlițeanu este medic specialist urologie la Spitalul Clinic Sanador. El a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, ca cel mai cunoscut tip de cancer urologic, și din păcate cel mai letal, este cel de prostată. Dar sunt și alte tipuri de cancer urologice, mai puțin cunoscute și care sunt în egală măsură periculoase, mai ales pentru că nu prea dau simptome notabile. 

Cele mai frecvente cancere urologice

„Cele mai frecvente, cele comune să zic așa, sunt cele renale, cele vezicale, și a treia categorie comună ar fi cancerele căilor urinare. Când vorbesc de cale urinare mă refer la tot ce înseamnă cale urinară care pleacă de la rinichi, unde se formează urina, de când pleacă din rinichi și până intră în vezică, este o cale urinară care transportau urina pe așa numitul canalul ureter și acolo este o altă patologie unde se pot dezvolta neoplasm. În unele cazuri necunoscută această patologie și diagnosticată doar imagistic, pentru că nu toată lumea are simptome. Exact. Marea majoritate a cancerelor, cel puțin cele renale, nu au o simptomatologie caracteristică, nu este ceva comun, specific, pentru el. Apariția unor complicații sau apariția unor simptome, atât paraneoplazice cât și clinice pot duce pacientul la spital, dar poți să nu le ai. Și pare neglijența", spune specialistul.

„Deci, cum v-am spus, cancerul renal este cu o pondere comună, cancerele vezicale, unde aici ponderea bărbaților este de cinci ori mai mare, adică e un raport de 5 (cazuri la bărbați, n.r) la unul (la femei, n.r.). Apoi, foarte rar am întâlnit cancere uretrale, comune, și la femei cât și la bărbați, dar frecvent, din nou, la bărbați”, a enumerat doctorul Bogdan Pârlițeanu. 

Care sunt simptomele care ar trebui să ne dea de gândit că am putea avea un cancer urologic și cu ce investigații medicale se pune diagnosticul, aflați în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel