Palpitațiile inimii, adesea...
„Vreau să vă aduc în atenție o analiză care a fost făcută pe 908.000 de spitalizări în SUA, o analiză care a fost interpretată după aceea și s-au găsit 30% din cazuri cu obezitate, 20% din cazuri cu hipertensiune, 21% din cazuri cu diabet și 10% cu insuficiență cardiacă”, a explicat, EXCLUSIV la interviurile DC News și DC Medical, medicul nustriționist Anca Hâncu.
Jurnalistul Val Vâlcu, realizatorul emisiunii, a subliniat, la rândul său, că asta arată că persoanele care nu sunt sănătoase au un risc mai mare de a ajunge în spital după ce se infectează cu coronavirus, iar aceste boli, care predispun la forme grave de COVID, sunt consecințe ale unui stil de viață nesănătos!
„Ideea este că de de fapt cazurile de spitalizare sunt legate de aceste comorbidități. Adică 63% practic din cazurile din spital sunt legate de condiții cardiometabolice, sunt legate de obezitate, de diabet, de patologie cardiovasculară, adică hipertensiune sau insuficiență cardiacă”, a arătata dr Anca Hâncu.
Analiza, care a fost publicată în jurnalul Asociației Cardiologilor Americani (American Heart Association) a fost interpretată de prof dr Dariush Mozaffarian, „una dintre personalitățile americane din acest moment, fiind și decanul Școlii Friedman de nutriție, are este parte a Universității de Medicină Tufts din Boston. (...) El spune „bine că am ținut lumea acasă atâtea luni de zile, în lockdown, bine că i-am învățat să se spele pe mâini”, să aibă aceste măsuri de igienă, care sigur, sunt potrivite și sunt absolut obligatorii, dar, zice el, „trebuia să strigăm de pe acoperișuri, să strigăm în gura mare (...) despre stilul de viață!” Să strigăm măsuri de stil de viață sănătos. Adică, spune el, în câteva săptămâni, o lună, putem ameliora foarte mult acest risc care există, acești factori de risc, doar mâncând mai corect, cu atenție, sănătos, și începând să facem activitate fizică. Sedentarismul este cel care ucide. Este al patrulea factor de risc la nivel global de mortalitate”, a explicat dr Anca Hâncu.
Ce TREBUIE să mănânci în această perioadă și ce ar fi bine să facem în Postul Paștelui, aflați din video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...