Două diete celebre formeză împreună cea mai sănătoasă metodă de slăbit

Dieta mediteraneană, combinată cu postul intermitent, ar putea oferi cele mai eficiente rezultate, atât pentru slăbit, cât și pentru sănătatea inimii, arată un nou studiu. 

Combinarea a două diete populare - postul intermitent și dieta mediteraneană - poate fi cea mai eficientă metodă de reducere a riscului de a dezvolta un număr mare de probleme de sănătate, potrivit noilor cercetări publicate de Colegiul American de Cardiologie. 


Ambele diete, separat,  au fost asociate cu o serie de beneficii  pentru sănătate; combinarea lor poate reduce inflamația, poate proteja cogniția și multe altele.


O serie de organizații de sănătate publică recomandă dietele pe bază de plante și mediteraneene pentru a ajuta la protejarea sănătății, în special atunci când vine vorba de prevenirea bolilor de inimă. În mod similar, cercetările anterioare privind postul intermitent, au asociat acest tip de regim cu anumite efecte benefice, inclusiv întârzierea îmbătrânirii și reducerea greutății.

Când vine vorba de cea mai bună dietă generală pentru protejarea sănătății, rămân multe întrebări. Ar trebui să se elimine în totalitate produsele de origine animală? Cât de sănătoasă este carnea? Cât este de important să consumi unele produse de origine animală pentru a evita deficiențele de micronutrienți?

Jurnalul Colegiului American de Cardiologie a publicat o nouă revizuire cumulativă a datelor existente și a constatat că dieta mediteraneenă modificată,  numită Pesco-Mediteraneană, combinată cu postul intermitent, poate fi cea mai bună modalitate de a proteja sănătatea pe termen lung.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel