Dosar penal, după ce trei persoane s-au infectat cu noul coronavirus: au participat la un ritual religios de sărbători

Decizia instanței
Un dosar penal a fost deschis în Maramureș pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” după ce, de sărbători, mai multe persoane s-au întâlnit într-un un imobil pentru a participa la un ritual religios. În urma acestei întâlniri, trei persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

Un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost deschis în Maramureș. Procurorii au transmis într-un comunicat de presă că „organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de «zădărnicirea combaterii bolilor» prevăzută de art. 352 alin. 2 Cod penal, constând în aceea că, la data de 07.04.2020, mai multe persoane s-au adunat în incinta unui imobil, proprietatea unuia dintre ei, pentru efectuarea unui ritual religios și în urma acestei întruniri trei din persoanele prezente au fost depistate pozitiv cu infecția provocată de virusul SARS COV2.”

„Precizăm faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”, se mai arată in documentul remis presei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel