Dormitul cu părul ud poate provoca 7 afecțiuni diferite

Fără să știm acest lucru, putem avea obiceiuri care pot fi dăunătoare sănătății noastre. Dormitul cu părul ud este unul dintre ele. Acest gest împărtășit de un număr mare de oameni poate sta la baza a 7 boli diferite. Află la ce te expui când adormi cu părul ud. 

1. Durere de cap

Omiterea uscării părului poate declanșa dureri de cap sau migrene. Motivul? Diferența de temperatură dintre părul umed și căldura corporală care crește în timpul nopții. 

2. Păr fragil

Dormind cu părul ud compromite calitatea firelor de păr. Apa poate degrada stratul interior al foliculului de păr și poate contribui la ruperea părului.

3. Alopecie

Atunci când părul este ud, vârfurile sunt mai slăbite, iar șansele să se rupă sau să cadă sunt mai mari, existând riscul să faci Alopecie aerata.

4. Mâncărime

Umezeala poate dăuna scalpului și poate provoca erupții cutanate, mâncărime.

5. Dureri musculare

Din cauza schimbărilor bruște de temperatură, durerea musculară poate apărea după adoptarea acestui obicei prost.

6. Mătreaţă

Un scalp umed poate deteriora funcționarea glandelor sebacee și provoca o producție excesivă sau insuficientă de sebum. De asemenea, dormitul cu părul ud favorizează apariția mătreții.

7. Infecții fungice

Microorganismele tind să prospere în medii umede, favorizând proliferarea germenilor și bacteriilor. Dacă suferi de nas înfundat, ochi injectați sau alergii, este interzis să adormi fără să îți usuci părul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel