Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donare plasmă: site lansat de Asociația Română a Pacienților cu Imunodeficiență Primară
22 aug 2019 / 20:46
ARPID a lansat un site în care pot fi găsite informații despre donarea de plasmă și, posibil, crearea unei baze de date a potențialilor donatori de plasmă.
ARPID a lansat site-ul dedicat donatorilor de plasmă FOTO: pexels.com

Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare (ARPID) a lansat site-ul www.donatorplasma.ro. Platforma conține informații privind donarea de plasmă şi este dedicată creării unei baze de date a potenţialilor donatori de plasmă, notează agerpres.ro.

Site-ul conţine informaţiile de bază despre plasma umană şi donarea de plasmă, prezentând şi mesaje ale mai multor personalităţi, potrivit unui comunicat de presă al ARPID citat e aceeași sursă.

Printre vedetele care au lăsat mesaje se numără Cristi Chivu, Ana Maria Brânză, Simona Gherghe, Ionela Năstase, Paula Rusu, Cătălin Striblea, Ela Crăciun, Cristina Herea, Geanina Lungu, Iulia Nagy, Alina Sorescu, Paula Chirilă, Adrian Hădean şi mulţi alţii. 

„Deşi deocamdată în România nu se poate colecta plasmă direct de la donatori, suntem convinşi că există români cu suflet mare dispuşi să doneze plasmă, la fel cum donează sânge. Dorim prin urmare să conştientizăm publicul că România are nevoie de plasmă şi să determinăm autorităţile să ia măsurile necesare pentru ca şi în ţara noastră să se poată colecta direct plasmă”, se arată în comunicatul citat.

Realizarea site-ului www.donatorplasma.ro face parte din campania „Pacient, caut donator! De plasmă!”, campanie pe care ARPID a lansat-o pe 8 iulie. Scopul final al campaniei este crearea centrelor pentru donarea de plasmă şi în România, în aşa fel încât să existe siguranţa aprovizionării cu medicamente derivate din plasmă - în primul rând imunoglobulina, medicament esenţial pentru pacienţii cu imunodeficienţe primare. 


Ştiri Recomandate

Dieta occidentală distruge fertilitatea masculină
Raed Arafat, mesaj pentru românii din țările cu COVID 19. Ce trebuie să facă
Coronavirus, cine ar fi fost pacientul zero
Intoxicație cu fum: doi tineri și un sugar, duși de urgență la spital
Greșelile care nu ne lasă să slăbim. Cum ne sabotăm singuri
Ministerul Sănătății: cei 6 români de pe nava Diamond Pricness au ajuns în țară
Comentarii