Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donare plasmă: site lansat de Asociația Română a Pacienților cu Imunodeficiență Primară
22 aug, 20:46
ARPID a lansat un site în care pot fi găsite informații despre donarea de plasmă și, posibil, crearea unei baze de date a potențialilor donatori de plasmă.
ARPID a lansat site-ul dedicat donatorilor de plasmă FOTO: pexels.com

Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare (ARPID) a lansat site-ul www.donatorplasma.ro. Platforma conține informații privind donarea de plasmă şi este dedicată creării unei baze de date a potenţialilor donatori de plasmă, notează agerpres.ro.

Site-ul conţine informaţiile de bază despre plasma umană şi donarea de plasmă, prezentând şi mesaje ale mai multor personalităţi, potrivit unui comunicat de presă al ARPID citat e aceeași sursă.

Printre vedetele care au lăsat mesaje se numără Cristi Chivu, Ana Maria Brânză, Simona Gherghe, Ionela Năstase, Paula Rusu, Cătălin Striblea, Ela Crăciun, Cristina Herea, Geanina Lungu, Iulia Nagy, Alina Sorescu, Paula Chirilă, Adrian Hădean şi mulţi alţii. 

„Deşi deocamdată în România nu se poate colecta plasmă direct de la donatori, suntem convinşi că există români cu suflet mare dispuşi să doneze plasmă, la fel cum donează sânge. Dorim prin urmare să conştientizăm publicul că România are nevoie de plasmă şi să determinăm autorităţile să ia măsurile necesare pentru ca şi în ţara noastră să se poată colecta direct plasmă”, se arată în comunicatul citat.

Realizarea site-ului www.donatorplasma.ro face parte din campania „Pacient, caut donator! De plasmă!”, campanie pe care ARPID a lansat-o pe 8 iulie. Scopul final al campaniei este crearea centrelor pentru donarea de plasmă şi în România, în aşa fel încât să existe siguranţa aprovizionării cu medicamente derivate din plasmă - în primul rând imunoglobulina, medicament esenţial pentru pacienţii cu imunodeficienţe primare. 


Ştiri Recomandate

Estrogen, cum afectează nivelul acestuia funcția vaselor de sânge
Herpes genital, primul vaccin împotriva infecției
Obezitatea, cum dăunează arterelor și contribuie la bolile cardiace
Tensiunea arterială: ce semnifică cele două cifre și de ce e importantă și cifra cea mică
Colesterolul, cât de important este în organism
Depunerile de calciu: când pot sugera un posibil cancer
Primele simptome de sarcină: De la greață la oboseală, la ce să te aștepți
Pacientă într-un spital de psihiatrie, a ajuns pe acoperișul unității medicale
Comentarii