Dinți falși, la mare căutare pe Internet. Remus Grecea: Sunt dinți fake. Duc la carii, leziuni și inflamarea gingiilor

Dinți falși - Foto: Freepick @ruslan_ivantsov
EXCLUSIV
Dinți falși, la un click distanță, puteți găsi la o simplă căutare pe Internet. Dar, aflați cum vă pun în pericol sănătatea orală.

Dinți falși, la un click distanță, asta promit câteva anunțuri de pe Internet. Cuceriți de mirajul unui produs ieftin și rapid de montat, mulți români par interesați de o astfel de achiziție. Dinții falși la prețuri derizorii au invadat Internetul.

Remedii rapide de reparare a danturii sunt acum la îndemâna oricui își dorește un zâmbet de milioane. Numai că riscurile unor astfel de dinți sau fațete sunt costisitoare atât pentru sănătate, cât și pentru buzunar. Medicii stomatologi trag un semnal de alarmă în ceea ce privește așa-zișii dinți falși sau fațete care se găsesc pe Internet, la un click distanță. 

Dinții falși, riscuri pentru dantură

Dr. Remus Grecea, medic stomatolog, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, care sunt riscurile la care se supun cei care își achiziționează astfel de dinți falși. 

”La ora actuală, pe internet, sunt o varietate de așa numiți "dinți fake" care vin în ajutorul pacientului prin umplerea spațiului liber cu niște obiecte fie pe bază de plastic, fie pe bază de metal.

Aceste produse nu fac altceva decât să favorizeze apariția cariilor, a inflamațiilor gingivale, a leziunilor gingivale, a alergiilor și inclusiv lezarea altor dinți, fapt ce poate duce chiar la pierderea acestora”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, dr. Remus Grecea, medic stomatolog.

Vezi și: Postul, beneficii. Doru Negru: Foamea e sănătoasă. Cât îți trebuie să mori de foame dacă nu mănânci nimic? 42 de zile! Cât ține cel mai lung post? 40 de zile!

Ce sunt fațetele dentare

Fațetele dentare sunt cochilii subțiri, de culoarea dinților, care sunt atașate la suprafața frontală a dinților pentru a-și îmbunătăți aspectul. Acestea sunt adesea realizate din porțelan sau rășină-compozit materiale și sunt permanent lipite de dinți.

Fațetele pot fi utilizate pentru a trata o serie de preocupări cosmetice diferite, inclusiv dinți ciopliți, rupți, decolorați sau mai mici decât media celorlalți dinți.

Fațetele dentare sunt cel mai frecvent realizate din porțelan sau rășină compozită și necesită o muncă intensă de pregătire. Dar există și fațete "fără pregătire", care sunt aplicate printr-un proces diferit.

Aplicarea fațetelor dentare tradiționale implică de obicei măcinarea structurii dinților, uneori îndepărtarea unei părți a dintelui - chiar și dincolo de smalț. Acest lucru permite plasarea corectă, dar este, de asemenea, o procedură ireversibilă care poate fi dureroasă pentru a trece prin și necesită adesea un anestezic local, potrivit Healthline.

Vezi și: Boala delicată, ignorată de noi toți. Semnul durerii de CAP. Elisabeta Bădilă: E numită ucigașul tăcut. Atacă ceea ce iubește cel mai mult, creierul

Fațete dentare, avantaje și dezavantaje. Se pun doar de frumusețe sau aduc vreun beneficiu? Iancu: Acesta este SINGURUL dezavantaj

Fațetele dentare sunt carcase subțiri, de culoarea dinților, care sunt atașate pe suprafața frontală a dinților pentru a le îmbunătăți aspectul. Acestea sunt adesea realizate din porțelan sau din materiale compozite de rășină și sunt lipite permanent de dinți.

Fațetele pot fi folosite pentru a trata o serie de probleme cosmetice diferite, inclusiv dinți ciobiți, sparți, decolorați sau mai mici decât media.

Unii oameni pot primi doar o singură fațetă în cazul unui dinte spart sau ciobit, dar mulți primesc între șase și opt fațete pentru a crea un zâmbet uniform și simetric. Cei opt dinți din față de sus sunt cei mai des aplicați furniruri.

S-ar putea să fiți surprins de diferența pe care o poate face o fațetă dentară, care vă poate transforma un dinte ciobit, crăpat, deformat sau pătat într-un dinte cu o formă uniformă și o culoare naturală. 

Vezi și: 5 exerciții simple pentru menținerea tonusului muscular la vârstnici

Ce tipuri de fațete există

Fațetele dentare sunt cel mai frecvent realizate din porțelan sau rășină compozită și necesită o pregătire intensă. Dar există și fațete "fără pregătire prealabilă", care sunt aplicate printr-un proces diferit.

Aplicarea fațetelor dentare tradiționale implică, de obicei, șlefuirea structurii dentare, uneori îndepărtând o parte din dinte - chiar și dincolo de smalț. Acest lucru permite o plasare adecvată, dar este, de asemenea, o procedură ireversibilă care poate fi dureroasă și care necesită adesea un anestezic local.

Reducerea dinților depinde de preocupările dumneavoastră dentare și de numărul de dinți implicați. Atunci când sunt implicați mai mulți dinți, un dentist poate comanda un model de ceară pentru a vă arăta cum ar arăta fațetele.

Pe de altă parte, fațetele fără preparare pot necesita o anumită pregătire sau modificare a dinților, dar aceste modificări sunt minime.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel