Dificultățile economice, cum se asociază cu riscul de deces din cauze cardiace

Boli cardiovasculare
Dificultățile economice sunt asociate cu roscul de deces din cauze cardiace, spun cercetătorii care au efectuat un studiu comparativ în zone diferite ale țării.

Comunitățile din Statele Unite care au suferit cea mai mare scădere economică în urma Marii Recesiuni au înregistrat o creștere semnificativă a ratelor de deces cauzate de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale în rândul persoanelor de vârstă mijlocie, potrivit unui nou studiu multi-instituțional condus de cercetătorii de la Penn Medicine . În timp ce ratele de deces au rămas aproape neschimbate în zonele cu cea mai mică scădere economică (62,6 decese la 100.000 de rezidenți în 2010; 61,5 în 2015), zone care se confruntă cu tendințe economice înrăutățite - precum șomaj ridicat, venituri medii mai mici și lipsa de locuințe accesibile - a înregistrat o creștere accentuată, de la 122 de decese la 100.000 de rezidenți în 2010 la 127,6 decese în 2015.

Autorii spun că concluziile, care au fost prezentate luni, 18 noiembrie, la American Heart Association în Ședințele Științifice din 2019 din Philadelphia, subliniază cum disparitățile economice contribuie direct la disparitățile de sănătate.

„Studiul nostru arată că marile tendințe economice - indiferent dacă este vorba despre o reducere semnificativă a ocupării forței de muncă sau recesiune - au un impact real asupra comunităților și asupra sănătății cardiovasculare a persoanelor care trăiesc în respectivele comunități”, a declarat autorul principal al studiului Sameed Khatana, un coleg de Medicină Cardiovasculară la Penn Medicine. „Este important ca factorii de decizie, medici și chiar pacienți să fie conștienți de această creștere a ratelor mortalității. Intervențiile, cum ar fi o extindere a asigurărilor de sănătate, pot ajuta la încetinirea acestei tendințe sau chiar la inversarea acesteia”. cittează sciencedaily.com.

Adulții de vârstă miujlocie, cei mai afectați

După mai mult de 50 de ani de scăderi abrupte, ratele de deces cardiovascular în Statele Unite au fost aproape stagnate începând cu 2011 - ratele crescând chiar și la unele grupuri de adulți de vârstă mijlocie, conform datelor Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) ). Deși se știe că Statele Unite au cunoscut o recuperare inegală în urma Marii Recesiuni, nu a fost clar dacă factorii economici contribuie la variația și, în unele cazuri, la creșterea ritmului de deces din cauza bolilor cardiace în comunitățile naționale. 

Echipa, care include cercetători de la Beth Israel Deaconess Medical Center și Harvard T.H. Chan School of Public Health, a examinat ratele mortalității cardiovasculare cuprinse între 2010 și 20105, pentru adulții cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani. De asemenea, au scos valori pentru indicele Comunităților în dificultate, care combină șapte markeri de activitate economică, precum veniturile , acces la locuințe și realizare educațională. Pentru a identifica legăturile dintre mortalitatea cardiovasculară și stresul economic, echipa a dezvoltat apoi un model de regresie liniară care a inclus o varietate de factori, precum acoperirea asigurărilor de sănătate la nivel de județ, prevalența obezității și diabetului și densitatea furnizorilor de îngrijiri primare.

Ei au descoperit că zonele cu cel mai mare indice de comunități aflate în dificultate la nivelul inițial, de asemenea, au avut cea mai mare mortalitate cardiovasculară inițială și au înregistrat creșteri majore ale deceselor din 2010 până în 2015. În plus, zonele care au suferit înrăutățiri al economiei au înregistrat o creștere semnificativ mai mare a deceselor prin boli de inimă, comparativ cu județe cu cele mai scăzute evaluări, independent de situația de referință economică de referință.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel