Creșterea masei musculare: cum trebuie adaptată dieta

Masa musculară
Dieta pentru creșterea masei musculare este diferită de cea care vizează pierderea în greutate și mizează pe un aport mai mare de calorii și proteine.

Dieta pentru creșterea masei musculare include strategii precum aportul mai multor calorii decât consumul lor, creșterea cantității de proteine ​​în timpul zilei și consumul de grăsimi bune.

Pe lângă hrănirea îmbunătățită, este, de asemenea, important să faceți antrenamente regulate care necesită multă masă musculară, deoarece astfel stimulul de hipertrofie este transmis corpului.

De asemenea, este important să ne amintim că, pentru a pierde grăsimi în același timp, ar trebui să se evite consumul de zahăr, făină albă și produse industrializate, deoarece acestea sunt principalii stimulatori ai producției de grăsimi din organism.

Meniul pentru creșterea masei musculare variază în funcție de intensitatea exercițiului fizic și de mărimea, sexul și vârsta fiecărei persoane, cu toate acestea, următorul tabel aduce un exemplu de meniu pentru a câștiga masa musculară:

Iată cum ar trebui să fie compusă masa pentru acest scop, potrivit unor nutriționiști:

Mic dejun: 2 felii de pâine integrală cu ou și brânză + 1 cană de cafea cu lapte; sau 1 pui și brânză tapioca + 1 cană de lapte cu cacao; sau 1 cană de suc fără zahăr + 1 omletă cu 2 ouă și pui.

Gustare: 1 fruct + 10 castane sau arahide; sau 1 iaurt natural cu miere și semințe de chia; sau 1 bucată de banane cu fulgi de ovăz și 1 lingură unt de arahide.

Prânz/cină: 4 linguri orez + 3 linguri fasole + 150 g carne de rață la grătar + salată crudă de varză, morcovi și ardei; sau 1 friptură de somon + cartof dulce fiert + salată cu ulei de măsline; sau tagliata de vită măcinată cu paste integrale și sos de roșii + 1 cană de suc.

Gustare: 1 iaurt + 1 sandviș cu caș; sau fructe cu 1 lingură de unt de arahide + 2 linguri de fulgi de ovăz; sau 1 cană de cafea cu lapte + 1 crepioca umplută cu 1/3 cutie de ton

Este important de știut că numai după o evaluare cu nutriționistul este posibil să știm dacă este sau nu necesar să adăugați un supliment pentru a câștiga masa musculară, deoarece utilizarea excesivă a acestor produse poate dăuna sănătății. În plus, pentru ca acest meniu să ajute la câștigarea masei musculare, este important să fie asociate cu practicarea activităților fizice în mod regulat și intens.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel