DIETĂ: De ce nu reușești să slăbești, deși ai grijă ce mănânci. Regulile de bază ale unui nutriționist

EXCLUSIV
Crezi că mănânci corect, ai activitate fizică, știi exact despre ce este vorba atunci când mai ai de dat câteva kilograme jos și totuși nu reușești să ajungi la greutatea pe care ți-o dorești. De ce? Pentru că faci anumite greșeli majore fără să-ți deai seama, arată nutriționistul Wasim Nazer.

Specialiștii în nutriție spun că, de regulă, ce nu reușești să slăbești, deși ai grijă ce mănânci, cu siguranță ai senzația că faci totul bine, dar pe acolo pe undeva sigur se strecoară vreo greșeală în dinamica stilului tău de viață.

„În general, toată lumea îți spune ce trebuie să faci ca să slăbești. Eu astăzi îmi propun să fac altfel, îmi propun să-ți spun ce îți este interzis să faci dacă vrei să slăbești”, explică nutriționistul Wasim Nazer. 

„Există un lucru clar pe care trebuie să-l ai în vedere. Nu slăbești pentru că mănânci mai mult decât ai impresia că mănânci. Pe lângă acele combinații despre care vorbește toată lumea, îți mai spun că miezul problemei este cantitatea. De exemplu, porția de somon cu orez de la prânz are de vreo 4 ori mai mult orez decât ai tu nevoie să mănânci și bombonica servită pe repede înainte are cam 100 de kcal din zahăr”, arată specialistul.

În afară de cantitate și frecvența contează. 

„Ciugulitul între mese poate să crească aportul caloric de peste zi cu până la 75%. Biscuiții cu fibre au mai puțin de 2%... fibre și foarte mult zahăr, iar reclamele alea cu eliberarea treptată de glucide sunt cele mai false afirmații din lume. La fel de nesănătos este și amestecul fitness de nuci și fructe uscate care este tot un fel de prajitură”, explică Wasim Nazer.

8 reguli de viață care te vor ajută să slăbești

– Mănâncă alimente neprocesate, naturale, de sezon.

– Monitorizează aportul proteic.

– Monitorizează aportul glucidic –  cam 40% din caloriile necesare peste zi ar trebui să provină din glucide, iar dintre acestea cam 20% trebuie să fie glucide simple.

– Monitorizează activitatea fizică de peste zi – aici intră antrenamentele și perioadele de activitate fizică în care îți crește pulsul, ceea ce te ajută să modifici compoziția corporală.

– Dormi cel puțin 7,5 ore pe noapte.

– Bea cel putin 2,5 litri de apă pe zi.

– Mergi la cel puțin 3 ore de sport pe săptămână (sport de o intensitate medie și ridicată).

– Calculează 10 zile pentru fiecare kilogram pe care vrei să îl slăbești ca să te și menții în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel