Dieta cu lămâie: cum să slăbești fără mare bătaie de cap

Dieta cu lămâie. Foto: Colaj fotografii Pixabay
Dincolo de celalte beneficii pentru sănătate pe care le are, lămâia te poate ajuta să slăbești ușor și fără mare bătaie de cap. Iată 4 lucruri de făcut în dieta cu lămâie: 

Dieta cu lămâie înseamnă de fapt să folosești sucul ei la masă, în mâncare sau băuturi, iar asta stimulează pierderea în greutate, o linguriță sau două de suc fiind suficiente pentru a vă oferi multiple beneficii pentru sănătate. Lămâile sunt sărace în zaharuri și calorii, dar au efecte uimitoare pentru digestie. Iată 4 lucruri pe care le poți face cu suc lămâie: 

1. Apa cu lămâie

Băutura perfectă pentru a combate căldura în timpul verii, apa cu lămâie este remediul ideal și pentru un metabolism leneș. Nu numai că vă detoxifică organismul, dar și antioxidanții prezenți în lămâie au efecte multiple asupra tulburărilor metabolice. Sucul de lămâie diluat într-un pahar de apă călduță poate fi consumat dimineața devreme pentru o piele luminoasă și o digestie bună.

2. Ceai sau limonada cu lămâie

Ceaiul verde cu suc de lămâie este cunoscut pentru a stimula pierderea în greutate, pe lângă faptul că stimulează sistemul imujnitar. Efectul este dublu, pentru că și ceaiul verde și lămâia accelerează separat metabolismul. 2-3 căni în fiecare zi vă tonifică și vă energizează. Atenție, însă, să nu consumați ceai verde după ora 16, altfel din cauza conținutului de cofeină vă va deregla somnul. La fel, limonada de lămâie cu miere sau cu miere și frunze verzi de mentă, este răcoritoare și accelerează metabolismul. 

3. Suc de lămâie în salate

Două linguri de suc de lămâie pot înlocui oțetul folosit la salate. Nu numai că le dau un gust aromat și acidulat, ci acționează și ca un ingredient puternic pentru pierderea în greutate. 

4. Lămâie peste legume, pește sau carne făcute la grătar

Legumele sunt bogate în substanțe nutritive și adăugând un pic de suc de lămâie, vor avea o aromă acidulată, iar dumneavoastră un metabolism mai bun. La fel, stoarceți o lămâie peste peștele făcut la grătar sau chiar  și peste fripturile făcute la grătar pentru a ușura digestia lor. Toate acestea vă vor ajuta să pierdeți în greutate, pentru că organismul nu va depune grăsimile, ci le va folosi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel