DIETĂ: 3 salate de ouă pe care le vei iubi. Sunt sănătoase și sățioase

Există foarte multe variante de salate sănătoase și sățioase, ce-ți pot satisface senzația de foame, într-un timp scurt, având în vedere ingredientele implicate. Din acest motiv, o salată de ouă este mereu binevenită. 

Când menționăm salatele de ouă, în general, avem tendința să ne gândim întotdeauna la preparate care includ ouă fierte. Ne amintim rar că salatele permit alte modalități de preparare, inclusiv oul. Pentru a te ajuta în acest sens, iată câteva opțiuni delicioase.

Un aspect important care trebuie precizat în legătură cu salatele cu ouă fierte este că acestea trebuie consumate în aceeași zi în care sunt preparate, cel mult a doua zi, dacă sunt decojite. Dacă sunt depozitate la frigider fierte, cu tot cu coajă, ouăle pot rezista până la patru zile. 

3 salate de ouă

 

1. Sardine și ou (4 persoane)

Ingrediente:

2 mandarine 

½ piper roșu (25 g)

1 lingură de miere (25 g)

2 linguri de muștar (30 g)

1 pungă de rucola (300 g)

1 cutie de sardine murate (125 g)

făină

2 ouă bătute

ulei de măsline

condimente: sare și piper roz

Mod de preparare:

În primul rând, prăjește ardeiul în puțin ulei de măsline.

Între timp, spală frunzele de rucola și scurge-le bine de apă, apoi decojește mandarinele. Toacă ardeiul prăjit în cuburi mici. Încălzește o tigaie ușor unsă cu puțin ulei de măsline. Deschide conserva de sardine, scurge-o de ulei și taie sardinele fășiuțe. Dă-le prin puțină făină, apoi prin ouă și prăjește-le. Odată ce sardinele sunt gata, așază-le pe o farfurie pe care ai pus un prosop de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei. 

Într-un castron, amestecă muștarul și mierea împreună cu un strop de ulei de măsline. Adaugă sare și piper și amestecă ușor cu ajutorul unei linguri. Amestecă rucola, ardeii, feliile de mandarine și sardinele într-un castron. 

2. Verdeață și ouă

Ingrediente (pentru 2 persoane):

½ avocado 

1 cană de quinoa (160 g)

2 ouă medii

½ broccoli (100 g)

1 pungă de spanac (500 g)

ulei de măsline

Opțional: varză de Bruxelles

Mod de preparare:

Gătește quinoa. Pentru fiecare ceașcă de quinoa, ai nevoie de două de apă. În timp ce se gătește quinoa, pune atât ouăle, cât și broccoli la gătit. Spălă și scurge bine spanacul. Odată ce ouăle sunt fierte, decojește-le și taie-le cuburi mari. Scoate pulpa din avocado și condimentează cu sare și piper negru. Apoi adaugă puțin ulei de măsline. 

3. Morcov și ou fiert tare (pentru 2 persoane)

Ingrediente:

Sucul de la 1 lămâie

1 lingură de zahăr (15 g)

4 ouă medii 

3 morcovi mari

2 linguri de lapte degresat (30 ml)

ulei de măsline

condimente: sare, piper negru

Mod de preparare:

Spală bine morcovii și dă-i prin răzătoare. Presară zahărul peste morcovi și amestecă. Sparge și bate ouăle, adaugă laptele și bate totul din nou. Apoi toarnă un praf de sare și piper negru în ouă. Unge ușor o tigaie cu ulei de măsline și pune ouăle, pentru a face omletă. Odată gătită, las-o să se răcească puțin la temperatura camerei și taie omleta în fâșii subțiri.

Într-un recipient, pune morcovul ras, puțin ulei, suc de lămâie și sare. Amestecă bine și, în cele din urmă, adaugă fâșiile de omletă. 

Salatele de ouă sunt foarte ușor de preparat și, deoarece acest ingredient admite combinații multiple, este foarte ușor să îl încorporezi în diferite rețete. 

În ceea ce privește sosurile pentru salate cu ouă, acestea vor depinde în principal de tipul de frunză verde folosită, deoarece unele au un gust mai amar decât altele și pot influența aroma.

Spre exemplu, dacă salata are morcovi și mere, cel mai bine este să optezi pentru un sos dulce și acru, care să întărească gustul. Pe de altă parte, pentru o salată de roșii și ou este de preferat să adaugi un sos vinegretă pentru a-i da o aromă mai intensă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel