Diana Păun: Legea vaccinării și Cantacuzino, într-un con de umbră

Vaccinare. Foto: CDC/Amanda Mills
Prezentă la RoVaccin 2019, dr Diana Loreta Păun, reprezentantul Președinției României, a susținut că legea vaccinării și Institutul Cantacuzino nu ar fi o prioritate a actualei guvernări.

„Legea vaccinării din păcate este într-un con de umbră și nu mai reprezintă o prioritate. Problemele Institutului Cantacuzino nu au fost rezolvate, iar aceasta este singura sursă națională de producere de vaccinuri pe o piață mondială unde competiția pentru procurarea de vaccinuri este una acerbă", a declarat, la RoVaccin 2019, conf.univ.dr. Diana Păun, Consilier de Stat la Departamentul de Sănătate Publică al Președinției României.

Ea spune că România se află în continuare la coada clasamentului privind imunizarea populației în Indexul european al sănătății.

„Așa cum ați observat mi-am făcut un obicei din a urmări an de an concluziile Euro Health Consumer Index cu privire la performanța sistemelor de sănătate, pentru a vedea unde se poziționează România în comparație cu alte state, dar și cu anii anteriori. În urmă cu două săptămâni a apărut ediția pentru anul 2018. În ceea ce privește indicatorul vaccinarea copiilor împotriva a 8 boli – tuberculoza, difteria, tetanos, tusea convulsivă, rujeolă, poliomielita, hepatita B, oreionul și rubeola, țara noastră se poziționează în continuare în așa-numita zonă roșie. În schimb, în ceea ce privește vaccinarea anti-HPV am trecut, din fericire, din zona roșie în raportul din 2017, în zona galbenă în raportul din 2018", a arătat consilierul prezidețial în discursul susținut la cea de-a 7-a Conferință Națională RoVaccin 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel