Diabetul de tip 2 duce la disfuncție erectilă, dovezi convingătoare

Dovezi că diabetul de tip 2 este o cauză a disfuncției erectile a fost găsite într-o analiză genomică pe scară largă realizată de cercetători de la Universitățile Exeter și Oxford.

Studiul, condus de cercetători de la Universitatea din Exeter și de la Universitatea din Oxford, a analizat date privind mai mult de 220.000 de bărbați din trei cohorte, dintre care 6.000 au prezentat disfuncție erectilă. Studiul a relatat recentele descoperiri că disfuncția erectilă are o cauză genetică și merge mai departe prin enunțarea posibilității ca un stil de viață mai sănătos să ajute la reducerea riscului.

Publicat în Jurnalul American de Genetică Umană (American Journal of Human Genetics), studiul a fost realizat cu date de la UK Biobank, din cohorta Centrului Estonian al Genomului - al Universității Tartu - și subiecți recrutați în HealthCare Biobank.

O predispoziție genetică, cauza

Folosind o analiză genetică de ultimă oră, echipa de cercetători a reușit să arate corelațiile complexe dintre diabet și aspecte care include, printre altele, greutatea corporală. Ei au descoperit că o predispoziție genetică la diabetul de tip 2 este legată de disfuncția erectilă, furnizând dovezi că diabetul poate fi o cauză a problemelor erectile.

Foarte puține studii clinice cu privire la diabet zaharat au raportat și disfuncțiile erectile ca rezultat al controlului îmbunătățit al glicemiei. Acest lucru limitează concluziile care pot fi trase cu privire la faptul că tratamentul diabetului zaharat poate avea un impact asupra riscului de disfuncție erectilă.

Dr. Anna Murray, de la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Exeter, este co-autorul principal al studiului. Ea a spus că „disfuncția erectilă afectează cel puțin unul din cinci bărbați cu vârsta peste 60 de ani, dar până acum nu s-a știut prea multe despre cauza ei. Lucrarea noastră subliniază descoperirire recente că o posibilă cauză a acesteia ar putea fi genetică și merge chiar ai departe. M descoperit că predispoziția la diabet zaharat de tip 2 este legată de disfuncția erectilă. Asta înseamnă că, dacă oamenii și-ar reduce riscul de diabet zaharat prin stiluri de viață mai sănătoase, ar putea evita, de asemenea, dezvoltarea disfuncției erectile".

Diabetul pot fi prevenit

Profesorul Michael Holmes, de la Departamentul de Sănătate a Populației Nuffield, de la Universitatea Oxford, unul dintre autorii studiului, a declarat și el: „Constatările noastre sunt importante deoarece diabetul poate fi prevenit și într-adevăr se poate obține acum o remisie a diabetului zaharat, după cum se arată în studiile clinice recente. Asta merge dincolo de găsirea unei legături genetice cu disfuncția erectilă, la un mesaj care este de o importanță generală pentru publicul larg, în special în ceea ce privește prevalența crescândă a diabetului zaharat".

Dr. Jonas Bovijn, și el co- autor al studiului, de la Institutul Big Data de la Universitatea din Oxford, spune că „știm că există dovezi observaționale care leagă disfuncția erectilă și diabetul de tip 2, dar până acum nu existau dovezi definitive care să arate că predispoziția la diabetul de tip 2 provoacă disfuncții erectile".

Studiul a reiterat, de asemenea, o lucrare anterioară care a identificat o regiune specifică a genomului care este legată de disfuncția erectilă, deschizând calea unor potențiale noi tratamente, se arată într-un material dat publicității de Universitatea Exeter.

Studiul, integral, poate fi conultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni
Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim

Crossuri externe

pixel