Diabet. Dr Doru Negru: când trebuie să-ți iei glicemia

Glicemia
EXCLUSIV
Doctorul diabetolog Doru Negru afirmă că persoanele care au rude cu diabet ar face bine să fie atenți cu glicemia.

Diabet, glicemia. Invitat la interviurile DC Medical, dr Doru Negru, medic primar Boli Interne, Diabet, Nutriție și Boli metabolice la Spitalul Clinic Sanador, a subliniat nevoia ca persoanele care au sau au avut rude în familie suferinde de diabet să fie atenți la această afecțiune și să-și testeze periodic glicemia. Probabilitatea de a dezvolta boala în cazul lor este mai mare.

"Deci, oamenii care au mătuși, unchi, părinți, bunici cu diabet ar trebui să fie mai are oleacă mai atenți. (...) Să se caute oleacă mai des. Nu e obligatoriu să-l facă! Dar probabilitatea de a-l face e mai mare. Ei, dacă pe lângă acest material, mai avem și obișnuința noastră de a mânca mai mult decât trebuie – toți mâncăm mai mult decât trebuie –, de a alerga mai puțin, avem și neșansa de a ne lăsa oleacă de burtă, mai crește și un pic tensiunea, îți mai cauți și mai găsești și niște grăsimi crescute în sânge, dintr-o dată ai mai multe șanse să faci diabet", afirmă dr Doru Negru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel