Ce este detoxul. Ligia Pop: Ne ajută foarte mult. Nu este doar pentru o perioadă. Este pentru viața de zi cu zi

detoxifiere de paste foto:freepik@colnihko
EXCLUSIV
Detoxifierea organismului după perioada sărbătorilor de Paște este o idee bună, dar ar trebui să luăm în considerare această variantă și pe termen lung, în viața de zi cu zi.

Detoxul alimentar a devenit un subiect tot mai des discutat. Dar ce înseamnă cu adevărat detoxul și cum poate fi integrat în viața de zi cu zi? Ligia Pop, nutriționist și autoare a 8 cărți ne explică de ce detoxul nu trebuie să fie privit ca pe o dietă, ci, mai degrabă, ca pe un stil de viață, integrându-l în fiecare zi în planul nostru alimentar.

foto: freepik@yarunivstudio

"Trebuie să ne întoarcem lent la alimentația noastră obișnuită și să integrăm cât mai multe crudități verzi, fiindcă acelea ne ajută foarte mult", susține Ligia Pop. Includerea alimentelor naturale și neprocesate în dieta noastră zilnică, frunzele verzi, pline de nutrienți esențiali, precum vitaminele și mineralele, acestea reprezintă, de fapt, detoxul.

Deși termenul "detox" este asociat cu perioadele de curățare și eliminare a toxinelor din organism, Ligia Pop ne îndeamnă să privim detoxul ca pe o abordare pentru viața de zi cu zi. "Sunt de acord cu detoxul, dar noi (n.r. în familie) facem detox în fiecare zi. Nu este doar pentru o perioadă, este pentru viața de zi cu zi", explică ea. Această abordare implică adoptarea unei alimentații bogate în alimente sănătoase și pline de nutrienți, nu doar pentru o perioadă scurtă de timp, ci pe termen lung.

”Nu e vorba doar de o perioadă de detox, tot timpul putem să facem chestia asta. Da, se poate aplica și după perioada Paștelui”, ne-a mai spus aceasta. 

Pentru Ligia Pop, detoxul nu înseamnă doar consumul de sucuri sau diete restrictive, ci integrarea în rutina zilnică a unei varietăți de alimente sănătoase. "Frunzele verzi, sub formă de salate, le putem adăuga în fiecare zi din viața noastră. Un mix de semințe, o varietate de alimente sănătoase - le putem adăuga în fiecare zi din viața noastră", afirmă ea.

Astfel, detoxul devine, nu doar o practică temporară, ci un mod de viață durabil și sănătos, care ne poate îmbunătăți calitatea vieții și sănătatea pe termen lung. Acesta nu trebuie privit ca pe o soluție rapidă sau temporară, ci ca pe una durabilă pentru îmbunătățirea sănătății noastre generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel