Dentița, planta care vindecă acneea, ameliorează inflamația și tratează tenul

Dentița, planta care vindecă acneea, ameliorează inflamația și tratează tenul. Foto: Freepick @wirestock
Dentița este o plantă care crește pe malurile lacurilor și a râurilor. Timp de multe secole, planta a fost folosită în tratamentul mai multor afecțiuni.

Dentița este o plantă eficientă, în special, în tratarea acneei și a cosurilor. În secolul al XVIII-lea, dentița era singurul remediu pentru erupțiile cutanate și alergiile. În această perioadă, vindecătorii cunoșteau deja toate nuanțele colectării și pregătirii plantei pentru utilizare. În același timp, au fost inventate multe preparate medicinale.

Acneea este o problemă cu care se confruntă majoritatea persoanelor și poate fi tratată într-o varietate de moduri. Puteți urma o anumită dietă, folosi unguente terapeutice, face loțiuni și măști de casă. Unul dintre remediile pentru acnee este un dentița.

Planta care ajută inima și creierul. Are efecte antispastice. Reduce durerea, ameliorează tusea și calmează crizele epileptice

Din compoziția acestei plante medicinale fac parte uleiuri esențiale, caroten, vitamina C, taninuri,  sulf, potasiu, aluminiu, zinc, fier, bor, nichel, cupru, calciu, mangan. Planta conține și flavonoide. Toate acestea determină proprietățile benefice ale dentiței.

Deoarece conține multe substanțe utile, dentița are multe proprietăți:

- diuretică;

- bactericidă;

- antimicrobiană;

- antipiretică;

- de uscare;

-  sedativă;

- de vindecare a rănilor;

- antivirală;

- antiinflamatoare;

- purificatoare a sângelui;

- de normalizare a metabolismului.

Capacitatea plantei de a vindeca, usca, ucide germenii și ameliora inflamația este cea mai potrivită pentru tratarea pielii feței. În plus, planta vă permite să curățați corpul, ceea ce înseamnă că rezolvă problema nu numai din exterior, ci și din interior.

Cartofii noi, beneficii pentru sănătate. Ce compus important au și cum te ajută. De ce să îi mănânci cu coajă

Acest lucru este facilitat de proprietățile coleretice și diuretice ale dentiței. Și uleiurile esențiale sunt capabile să distrugă ciupercile și microflora dăunătoare. Toate acestea ajută pielea să devină din nou curată.

Modalități de utilizare a plantei

Este recomandat să-ți freci pielea cu cuburi de gheață obținute din infuzie de dentiță. P lingură de plantă uscată se pune într-un pahar de apă clocotită. Când decoctul se răcește, se toarnă în formele pentru gheață și se dă în congelator.

După aproximativ o săptămână de folosire a cuburilor de gheață din decoct de dentiță, veți  veți observa rezultatul: inflamația va dispărea, iar pielea va deveni netedă.

Vă puteți spăla pe față cu un decoct din dentiță.  Pentru a face acest lucru, turnați peste 4 lingurițe de plantă uscată cu apă fierbinte (puțin mai mult de jumătate de pahar) . Lăsați infuzia pentru 4 ore într-un termos. După aceea, filtrați. Spălați-vă pe față cu acest decoct dimineața și seara. Coșurile se vor usca, pielea se va calma.

Rădăcina de țelină, beneficii surprinzătoare. De ce este important să o consumi crudă

Loțiunile ajuta la acneea congestiva și punctele negre. Mai întâi trebuie să pregătiți un decoct din plantă, apoi umeziți tifon în acest lichid și aplicați-l pe zona cu probleme. Păstrați loțiunea pe față 20 de minute, apoi spălați-vă.

Puteți adăuga mușețel în decoctul de dentiță. Planta are, de asemenea, și proprietăți antiinflamatorii. Deci va fi un dublu efect.

O altă modalitate de a folosi dentița este să faceți măști. Trebuie să pregătiți un decoct de dentiță, apoi amestecați-l cu două linguri de argilă verde. Aplicați masca pe față, apoi spălați-vă bine.

În cazul în care pielea este foarte sensibilă, frunzele plantei pot fi trecute prin mașina de tocat carne, iar piureul obținut se aplică pe față. Masca se lasă zece minute pe față, apoi se spală.

Ce se întâmplă dacă înghiți puf de păpădie și ce se întâmplă când sufli într-o păpădie. Detaliul puternic care te va surprinde

O altă mască se poate face cu miere. O linguriță de miere trebuie amestecată cu o lingură de ulei de dentiță și aceeași cantitate de suc de lămâie. Aplicați masca pe față pentru 15 minute, apoi clătiți.

Următoarea mască nu doar că elimină acneea, ci și hrănește pielea. Veți avea nevoie de o lingură de frunze de dentița, brânză de vaci și o linguriță de miere. Frunzele trebuie zdrobite și combinate cu brânza și mierea. Aplicați masca uniform pe față pentru 20 de minute.

Infuzia de dentiță poate fi băută. Peste 2 linguri de dentiță uscată se toarnă 2 căni de apă clocotită. Peste o oră poți bea decoctul câte puțin, de trei ori pe zi. Planta elimină toxinele, stimulează sistemul imunitar și curăță organismul.

Contraindicații la utilizarea plantei

Dentița este toxică, deși într-o mică măsură. Poate provoca insomnie, iritabilitate, dureri de cap. Prin urmare, trebuie utilizată cu grijă, în doze mici. Dacă starea generală se înrăutățește, este mai bine să încetați să consumați ceai de dentiță.

O legumă te ajută să slăbești, îți prelungește tinerețea și te protejează de boli

Dentița este foarte benefică pentru pielea feței dacă este utilizată corect. Utilizarea decocturilor, a măștilor, a loțiunilor  vor da un rezultat excelent. Dar dacă acneea apare din cauza unor boli interne, a digestiei, a ficatului, a sistemului nervos, a glandei tiroide, atunci este necesar să consultați un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel