Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Demență, bătrânețe: Tai Chi ajută la prevenirea căderilor și îmbunătățește calitatea vieții
29 noi 2019 / 22:18
Demența apărută la bătrânețe vine cu riscuri mai mari de a cădea și a suferi vătămări. Cercetătorii au vrut să afle dacă Tai Chi poate îmbunătăți exhilibrul și calitatea vieții.
Batrâni

Cercetările Universității Bournemouth au descoperit că Tai Chi aduce beneficii pentru sănătate persoanelor în vârstă cu demență.

Cercetătorii au analizat beneficiile pe care Tai Chi le poate aduce pentru persoanele cu demență, analizând în special dacă Tai Chi ar putea preveni căderile și ar îmbunătăți calitatea vieții.

Dr. Samuel Nyman, un academic principal la Universitatea Bournemouth, a condus studiul și a spus: „Am fost cu adevărat interesați să vedem dacă Tai Chi îmbunătățește echilibrul și previne căderea în rândul persoanelor cu demență. Aceasta este o problemă importantă, deoarece persoanele cu demență au un risc de două ori mai mare să cadă și să aibă răni ca urmare a căderilor. "

Cercetarea a preluat un grup de control, care a desfășurat activități normale, și le-a măsurat alături de un grup dintr-o structură similară, care au luat parte la un program de Tai Chi de șase luni, potrivit medicalxpress.com.

Tai Chi, exercițiu sigur și blând 

Cercetarea publicată în Clinical Interventions in Aging a constatat că cei care au urmat un program de Tai Chi au menținut o calitate bună a vieții, în timp ce cei din grupul de control au înregistrat o scădere a calității vieții în aceeași perioadă. 

Dr. Nyman continuă: „Am descoperit că cei care au făcut Tai Chi s-au bucurat într-adevăr de cursuri și de întâlnirea cu alții care au demență sau cu îngrijitorii lor. Am considerat că Tai Chi este un exercițiu incredibil de sigur și blând, iar îngrijitorii ori familiile lor erau fericiți să-i susțină pe cei dragi cu orele și practicile de acasă. Deși nu am găsit îmbunătățiri la scoruri la testele de echilibru, a existat o tendință puternică pentru cei din grupul Tai Chi să aibă mai puține căderi. "

Studiul a fost realizat în sudul Angliei, cu sesiuni de Tai Chi în Dorset, Southampton și Portsmouth.

Există planuri de a continua cercetarea cu un studiu mai mare, care va căuta să demonstreze prin mai multe date că Tai Chi previne căderile, în special la persoanele cu demență. De asemenea, va căuta să înțeleagă cum anume Tai Chi reduce căderile.


Ştiri Recomandate

Alimentele care nu s-au scumpit în pandemie
Știrile zilei
EXCLUSIV
Femeie slabă
EXCLUSIV
COVID-19. BILANȚUL zilei: 1.415 noi cazuri de infectări
ANPC: Gel de mâini PERICULOS în comerț. Este TOXIC!
Efectele secundare ale înotului. Ce boli poți dezvolta
EXCLUSIV
Stresul și furia pot exacerba insuficiența cardiacă
10 modalități de a reduce aportul de sare
Spray nazal care împiedică infectarea cu coronavirus
Alergia la ciuperci. Cum recunoști simptomele
Diabetul de tip 2, primele semnale de alarmă. Ce să nu ignori
Prof.dr. Doina Azoicăi
EXCLUSIV
Dureri de cap: șapte motive pentru care pot apărea
RECORD de infectări COVID-19. 1.454 noi cazuri
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri