Deficiența de Vitamina D. Ce boli poate provoca
04 aug, 14:19
Vitamina D are un rol important în funcționarea corectă a sistemului imunitar. Care sunt însă riscurile pentru sănătate, în cazul unei deficiențe?

Avem două tipuri de sisteme imunitare: cel cu care ne-am născut și adaptivul (cunoscut și sub numele de dobândit), care evoluează în timp, pe măsură ce este expus la diverși agenți patogeni. Sistemul imunitar dobândit este cel care va lupta împotriva infecțiilor bacteriene și virale, potrivit experților.


Specialiștii atrag atenția asupra faptului că, în cazul unei deficiențe de vitamina D, sistemul imunitar dobândit ar putea avea de suferit. De fapt, deficiența de vitamina D este legată de un risc mai mare de boli autoimune cronice, inclusiv scleroza multiplă, diabet de tip 1 și boala Crohn.


Persoanele care trăiesc în zone în care lumina soarelui nu este predominantă pe tot parcursul anului - au niveluri mai mici de vitamina D și un risc crescut pentru boli infecțioase și pentru mai multe boli cronice, inclusiv boli autoimune, unele tipuri de cancer, boli de inimă, schizofrenie și tip 2 diabet,potrivit unui studiu din ianuarie 2013, publicat în jurnalul medical Dermato-Endocrinologie.

 


Ştiri Recomandate

Femeia care a născut la 101 ani. E al 17-lea copil
Truc inedit de calmare a durerii, dovedit științific
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri