Declarația ministrului Sănătății despre bolnavii cronici. Dr Sandra Alexiu: ”Este un afront”
18 sep, 17:25
Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a făcut declarații legat de afirmația ministrului Sănătății ”pacienții cu boli cronice nu și-au consultat medicii de familie în perioada de pandemie și astfel au permis să avanseze o boală preexistentă, devenind mai vulnerabili în fața infecției cu coronavirus”.
Medic
EXCLUSIV

Ministrul Sănătății a afirmat zilele trecute că ”pacienții cu boli cronice nu și-au consultat medicii de familie în perioada de pandemie și astfel au permis să avanseze o boală preexistentă, devenind mai vulnerabili în fața infecției cu coronavirus”.

Declarația a stârnit reacții din partea pacienților și medicilor. Reacția Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România o puteți citi AICI.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, consideră declarația ministrului ”un afront”

”Este realmente un afront. Noi am fost puși să facem toate lucrurile pe care le făceau în policlinici și în spitale, în internări de o zi, (...) deci a trebuit să suplinim închiderea tuturor policlinicilor. Toate ambulatoriile din spitale au fost închise. Și azi sunt închise. (...) sunt colegi de-ai noștri care șomează efectiv, nu au pacienți în spitale de luni de zile. Și pentru toți aceștia, noi ar trebui să dăm rețetele de boală cronică în aceste luni. I-am văzut și la domiciliu, le-am inventat sisteme de expediere a rețetelor, ne-au ajutat primăriile, nu le-au lipsit medicamentele. Plus că CNAS a eliberat niște restricții ca să putem să facem acest lucru, ne-a lăsat să dăm și fără scrisori medicale; în aceste condiții, pur și simplu, am suplinit cum s-a putut tot ce s-a putut. (...) Pacienții noștri nu s-au mai putut duce să se interneze - am o pacientă oncologică care nu s-a dus șapte luni că nu o primește nimeni nicăieri să o ia în evidență cu o tumoră.

Este o declarație care este ruptă totalmente de realitate în condițiile în care nu am primit niciun fel de suport logistic de la statul român. (...) Ne-am descurcat să facem rost de măști, de dezinfectanți pentru că în prima perioadă nu găseam nicăieri nimic”, afirmă medicul Sandra Alexiu.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri