De unde își iau proteinele raw-veganii. Ligia Pop: Cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine!

proteine raw vegan foto:freepik@v.ivash
EXCLUSIV
De unde își iau proteinele raw-veganii. ”În special, cei care mănâncă produse animale, au carențe de proteine”.

Ligia Pop, consultant în nutriție și autoare a 8 cărți, aduce în discuție numeroase studii, care evidențiază faptul că multe alimente în stare crudă conțin un procent semnificativ de proteine. Ea subliniază că necesarul zilnic de proteine pentru organismul uman este mic, estimându-se la o linguriță pe zi. Această cantitate poate fi atinsă ușor, printr-o alimentație variată, fie ele diete vegane sau raw-vegane, conform spuselor sale, care sunt susținute de cercetări științifice.

Vezi și: Cancerul ovarian: cauze, simptome, tratament. Care sunt primele semne

”Sunt foarte multe studii în ultimii ani, în care se dovedește că foarte multe alimente în stare crudă, atât semințe, nuci, dar și legume (mazăre, avocado, gulii) și frunze, conțin un procent mic de proteine. Corpul uman are nevoie de o linguriță de proteine pe zi. Acest necesar este foarte ușor de acoperit printr-o alimentație variată, chiar și vegană, chiar și raw-vegană și nu este doar părerea acelor studii”, ne-a explicat aceasta, în exclusivitate pentru DC Medical.

foto: Freepik@timolina

”Cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine”

Nutriționistul remarcă că persoanele care consumă produse de origine animală pot prezenta deficiențe de proteine. Ea explică că atunci când alimentele bogate în proteine sunt gătite, acestea își schimbă structura chimică, ceea ce face ca organismul să le recunoască mai greu și să nu le folosească eficient. De aceea, mulți medici din străinătate susțin importanța unei diete variate, care să ofere organismului diferite surse de proteine și nutrienți.

”În special, cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine. În momentul în care gătim proteinele, acestea își schimbă structura chimică, adică se coagulează, aminoacizii nu mai sunt recunoscuți de corp, adică intră proteina în corp și, în loc să o desfacă în aminoacizi, spune: ”Măi, ce-i asta?” și mulți medici (din Elveția, din Statele Unite, din Austria) spun că este foarte important să consumăm o alimentație variată (să ne luăm puțin de aici, puțin de acolo), indiferent de alimentația pe care o avem”, ne-a mai spus Ligia Pop, consultant în nutriție.

Proteinele pot fi obținute dintr-o varietate mare de alimente în stare crudă, sub forma unor cantități mici, iar această abordare este similară cu cea a animalelor. Ea evidențiază că animalele sălbatice sau domestice se hrănesc cu alimente în stare crudă și reușesc să își satisfacă nevoile proteice, fără a consuma proteine de origine animală. Astfel, argumentează ea, și corpul uman poate obține proteine esențiale din surse vegetale și poate satisface cu ușurință necesarul zilnic.

Vezi și: Efectele consumului excesiv de sare asupra sănătății. Cum să reduci sarea din alimentația ta

”Proteine, în cantitate mică, se găsesc în multe, într-o varietate foarte mare de alimente în stare crudă și, dacă ar fi să dăm un simplu exemplu: animalele (sălbatice sau domestice). Animalele își găsesc proteinele tot în alimente în stare crudă, ele nu mănâncă proteine de origine animală, să-și acopere necesarul de proteine. Ele mănâncă frunze, fructe și alte cele și reușesc foarte bine să își acopere acest necesar. La fel și corpul uman. Avem nevoie de o cantitate mică de proteine și este foarte ușor să acoperim acest necesar”, ne-a mai explicat Ligia Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel