De ce să nu mai decojești niciodată castraveții. Greșeala pe care ai făcut-o până acum. Cum să faci coaja comestibilă

De ce sa nu mai decojesti niciodata castravetii - Foto: Freepick @fabrikasimf
Oprește-te să mai decojești coaja castraveților. De ce trebuie să-i consumi cu tot cu coajă. Beneficiile pentru sănătate pe care nu le-ai știut.

Deși în mod obișnuit se crede că este o legumă, castravetele este de fapt un fruct. Este bogat în nutrienți benefici, precum și în anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar la prevenirea unor afecțiuni.

De asemenea, castraveții sunt săraci în calorii și conțin o cantitate bună de apă și fibre solubile, ceea ce îi face ideali pentru a promova hidratarea și a ajuta la pierderea în greutate.

Castravetele este folosit sub diverse forme, în diverse preparate, fie e consumat ca atare, fie e pus în salate, sandwich-uri, supe. Oricum ar fi, mulți dintre noi îl decojim și aruncăm cojile, fără să știm ce greșeală mare facem. Așa că, dacă ai decojit castravetele până acum, oprește-te.

Cojile de castravete sunt o sursă excelentă de fibre insolubile care trec ușor prin tractul digestiv și creează un volum fecal, ajutând și mai mult la ameliorarea constipației. Cojile de castravete au o valoare nutritivă excelentă și sunt bogate în antioxidanți, minerale și vitamine.

Deci, deși credeam până acum că prin decojirea castraveților, de fapt, "îi curățăm", aruncam la gunoi o mulțime de nutrienți. 

Straturile exterioare sau cojile mai multor fructe și legume sunt pline de nutrienți importanți pe care trebuie să-i includem în dieta noastră.

Parodontoza, cauze, simptome, tratament. Iancu: Parodontită e corect. Duce la PIERDEREA dintelui, chiar dacă pacientul nu vede carii sau nu are nicio durere

Beneficiile cojilor de castravete

 

Castraveții fac parte din familia dovleacurilor, Cucurbitaceae și sunt consumați, de cele mai multe ori, cruzi.

"În general, recomandăm consumul oricărui fruct cu coajă, deoarece conține fibre esențiale, care sunt indispensabile pentru organism.

Culoarea verde închis a cojii de castravete indică prezența antioxidanților în ea, care asigură nutriția. În plus, aceste coji conțin destul de multe macro-nutrienți care contribuie la un organism sănătos", spune dr. Rupali Datta, nutriționist din Delhi, potrivit Food.

Cojile de castravete sunt o sursă excelentă de fibre insolubile care străbat cu ușurință tractul digestiv și creează un volum fecal, ajutând și mai mult la ameliorarea constipației.

Coaja și semințele sunt considerate părțile cele mai dense în nutrienți ale castravetelui. Acestea conțin beta-caroten, care este un antioxidant ce ajută la imunitate, la îngrijirea pielii și a ochilor.

Așadar, lăsați coaja așa cum este pentru a profita de beneficiile conținutului său de vitamina K. Vitamina K joacă un rol vital în activarea proteinelor de care organismul tău are nevoie pentru menținerea sănătății oaselor.

Cum să faci coaja de castravete comestibilă

 

Planta care înlocuiește Aspirina. Poate ajuta la durerile de spate, febră, dureri musculare. Cum se administrează, ce beneficii și efecte adverse are

Cojile de castravete pot fi murdare și pline de pesticide, dar asta nu înseamnă, că nu pot fi consumate dacă sunt bine spălate sub jet de apă.

1. Asigură-te că speli castravetele de cel puțin 3-4 ori.

2. Înmuierea castraveților în puțină apă rece, cu sare, poate ajuta la curățarea lor în continuare.

3. Scoateți castraveții în 15-20 de minute, ștergeți-i cu un prosop de bucătărie uscat și depozitați-i într-un compartiment aerisit al frigiderului dumneavoastră.

Indiferent dacă sunt organici sau nu, spălarea bine a castraveților este o necesitate.

Trebuie neapărat să mâncați cojile de castraveți, cu excepția cazului în care acestea au un gust excesiv de amar. Așadar, data viitoare când adăugați castraveți în salate, sandvișuri sau murături, asigurați-vă că, aceștia sunt decojiți, astfel încât să beneficiați de toate proprietățile pe care le are de oferit acest fruct suculent și verde.

Beneficiile castraveților pentru sănătate

 

1. Conține antioxidanți

Antioxidanții sunt molecule care blochează oxidarea, o reacție chimică care formează atomi foarte reactivi cu electroni neperecheați, cunoscuți sub numele de radicali liberi. Acumularea acestor radicali liberi dăunători poate duce la mai multe tipuri de boli cronice.

De fapt, stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi a fost asociat cu cancerul și bolile cardiace, pulmonare și autoimune.

Fructele și legumele, inclusiv castraveții, sunt deosebit de bogate în antioxidanți benefici care pot reduce riscul apariției acestor afecțiuni. Un studiu a măsurat puterea antioxidantă a castravetelui prin suplimentarea a 30 de adulți în vârstă cu pulbere de castravete.

La finalul studiului de 30 de zile, pulberea de castravete a determinat o creștere semnificativă a mai multor markeri ai activității antioxidante și a îmbunătățit starea antioxidantă.

Cu toate acestea, este important să rețineți că pulberea de castravete utilizată în acest studiu conținea probabil o doză mai mare de antioxidanți decât cea pe care ați consuma-o într-o porție obișnuită de castravete.

Un alt studiu în eprubetă a investigat proprietățile antioxidante ale castraveților și a constatat că aceștia conțin flavonoide și taninuri, care sunt două grupuri de compuși deosebit de eficienți în blocarea radicalilor liberi dăunători.

2. Hidratează

Apa este crucială pentru funcționarea organismului tău, jucând numeroase roluri importante. Este implicată în procese precum reglarea temperaturii și transportul deșeurilor și al nutrienților.

De fapt, o hidratare adecvată poate afecta totul, de la performanța fizică la metabolism.

În timp ce vă satisfaceți majoritatea nevoilor de lichide prin consumul de apă sau alte lichide, unele persoane pot obține până la 40% din aportul total de apă din alimente.

Fructele și legumele, în special, pot fi o sursă bună de apă în dieta dumneavoastră.

În cadrul unui studiu, a fost evaluată starea de hidratare și au fost colectate înregistrările privind dieta pentru 442 de copii. Aceștia au constatat că un consum crescut de fructe și legume a fost asociat cu îmbunătățiri ale stării de hidratare.

Deoarece castraveții sunt compuși din aproximativ 96% apă, aceștia sunt deosebit de eficienți în promovarea hidratării și vă pot ajuta să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide.

3. Poate ajuta la pierderea în greutate

Castraveții ar putea potențial să vă ajute să pierdeți în greutate în câteva moduri diferite. În primul rând, ei sunt săraci în calorii.

Fiecare porție de o cană (104 grame) conține doar 16 calorii, în timp ce un castravete întreg de 300 grame conține doar 45 de calorii.

Acest lucru înseamnă că puteți mânca o mulțime de castraveți fără a adăuga calorii în plus care duc la creșterea în greutate.

Castraveții pot adăuga prospețime și aromă salatelor, sandvișurilor și mâncărurilor laterale și pot fi, de asemenea, folosiți ca înlocuitor pentru alternativele mai bogate în calorii.

Mai mult, conținutul ridicat de apă din castraveți ar putea ajuta și la pierderea în greutate.

O analiză a analizat 13 studii care au inclus 3.628 de persoane și a constatat că consumul de alimente cu conținut ridicat de apă și conținut scăzut de calorii a fost asociat cu o scădere semnificativă a greutății corporale.

4. Poate scădea glicemia

Mai multe studii efectuate pe animale și în eprubete au constatat că castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului.

Un studiu pe animale a examinat efectele diferitelor plante asupra zahărului din sânge. S-a demonstrat că castraveții reduc și controlează eficient nivelul de zahăr din sânge.

Un alt studiu pe animale a indus diabetul la șoareci și apoi le-a administrat un supliment cu extract de coajă de castravete. Coaja de castravete a inversat majoritatea modificărilor asociate diabetului și a provocat o scădere a glicemiei.

În plus, un studiu în eprubetă a constatat că castraveții pot fi eficienți în reducerea stresului oxidativ și în prevenirea complicațiilor legate de diabet.

Cu toate acestea, dovezile actuale sunt limitate la studii în eprubeta și pe animale. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care castraveții pot afecta glicemia la oameni.

5. Ar putea promova regularitatea

Consumul de castraveți poate ajuta la susținerea mișcărilor intestinale regulate.

Deshidratarea este un factor de risc major pentru constipație, deoarece poate modifica echilibrul de apă și poate îngreuna trecerea scaunului.

Castraveții au un conținut ridicat de apă și promovează hidratarea. Menținerea hidratării poate îmbunătăți consistența scaunelor, poate preveni constipația și poate ajuta la menținerea regularității.

În plus, castraveții conțin fibre, care ajută la reglarea mișcărilor intestinale. În special, pectina, tipul de fibre solubile care se găsește în castraveți, poate ajuta la creșterea frecvenței mișcărilor intestinale.

Un studiu a avut 80 de participanți care au suplimentat cu pectină. Acesta a constatat că pectina a accelerat mișcarea mușchilor intestinali, totul în timp ce hrănea bacteriile benefice din intestin care îmbunătățesc sănătatea digestivă, potrivit Healthline.

Apa de izvor, riscuri pentru sănătate. 12 BOLI pe care le faci dacă o bei: Nu are proprietăți miraculoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel