De ce să nu folosiți parfumuri când stați la soare
16 iun, 14:46

Dacă stai la soare și 15 minute organismul produce suficientă vitamina D cât pentru toată ziua. Foto: Pixabay
Dematologul Mara Mihai recomandă ca atunci când stăm la soare să nu folosim parfumuri pe bază de uleiuri esențiale.

Dermatologul Mara Mihai a explicat, la un post TV, să fim atenți când facem plajă ce medicamente luăm înainte și ce cosmetice folosim. 

”Sunt persoane care urmează diferite tratamente, fie cu antibiotice, fie de tensiune, fie chiar suplimente cu vitamine și minerale și după expunere dezvoltă reacții. Câteva exemple ar fi antibioticele tetraciclină, vitamina A, retinoizii, care determină o sensibilitate mai mare la soare și un risc mai mare de a dezvolta arsuri solare. 

Ceea ce aș vrea sa subliniez este folosirea unor produse cosmetice. Folosirea acelor parfumuri pe bază de uleiuri esențiale, care sunt foarte lăudate și care sunt folosite pe tegumentul unei persoane, în momentul în care se expun la soare, aceste uleiuri își modifică compoziția și devin alergenice. 

Marea majoritate a persoanelor, când se expun la radiații ultraviolete, suferă niște modificări la nivelul țesutului cutanat. Vorbim, in principal, de cele asupra țesutului conjunctiv, e ca atunci când noi ducem o bucată de plastic, o așezăm în flacără, normal că ea va fi modificată, va fi traumatizată. Același lucru se întâmplă și cu pielea noastră. Soarele și radiațiile ultraviolete pot duce la niște modificări genetice, modificări ale ADN-ului celular.

G Ad:

Chiar dacă nu conduc la apariția cancerului de piele, modifică funcția celulelor, le grăbește îmbătrânirea”, a afirmat dermatologul la Antena 3. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri