Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Iaurtul este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică datorită beneficiilor care le oferă pentru sănătate. Iaurtul ia naștere în urma unui proces de fermentare a laptelui, la care se adaugă culturi bacteriene și conține o multitudine de nutrienți.
Potrivit healthline, o cană de iaurt conține 49% din necesarul zilnic de calciu, 38% fosfor, 18% potasiu și 12% magneziu.
Produsul mai conține Vitamina B2 și Vitamina B12, vitamine care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos oferind protecție pentru neuroni și prevenind bolile degenerative.
Totodată, iaurtul conține glucide, proteine și lipide, iar rolul acestora în organism nu trebuie subestimat.
Vezi și: De ce trebuie să mâncăm GRĂSIMI. Slăbești și previi bolile de inimă
Iaurtul are un conținut bogat în calciu, element care intervine în păstrarea integrității osoase. Deficiența de calciu contribuie la apariție osteoporozei și a altor patologii osoase.
De asemenea, pentru fixarea calciului în oase este necesară Vitamina D, substanță esențială pentru funcționarea normală a organismului.
Pentru prevenția acestor boli este recomandat consumul alimentelor bogate în calciu și vitamina D, iar produsele lactate sunt în top din acest punct de vedere.
Cu cât iaurtul conține mai multe probiotice, cu atât efectele asupra sistemului digestiv sunt mai crescute.
Probioticele sunt culturi bacteriene benefice pentru intestin, protejează tubul digestiv de acțiunea agenților patogeni, contribuie la reglarea digestiei și previn constipația, diareea și balonarea.
Cele mai întâlnite bacterii "bune" din probiotice sunt cele din grupul Lactobacillus și Bifidobacterium și conform specialiștilor, prezența acestora în intestin scade considerabil riscul de dezvoltare a sindromului de colon iritabil.
Conținutul bogat în probiotice, magneziu, Vitamina D și Vitamina B12 contribuie la stimularea sistemului imunitar, la scăderea inflamațiilor și la prevenția infecțiilor din corp.
Aceste proprietăți scad considerabil riscul apariției răcelilor și gripelor.
Vezi și: 4 efecte ale consumului de VIȘINE. Cum te mențin TÂNĂR și cum te scapă de Alzheimer și Parkinson
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...