De ce să adaugi o picătură de oțet în cafea. 7 motive surprinzătoare cu efecte benefice asupra întregului corp

otet - FOTO: Freepik@senivpetro
De ce să adaugi o picătură de oțet în cafea. Află ce beneficii îți aduce acest truc.

De ce să adaugi o picătură de oțet în cafea. Mulți oameni au auzit de beneficiile oțetului de cidru de mere în bucătărie, dar cum funcționează atunci când îl combinați cu cafeaua.

Ei bine, se pare că există multe beneficii pentru sănătate pentru utilizarea oțetului de cidru de mere, dar adăugarea unei picături direct la cafea pentru mulți oameni sună ca o idee proastă. Dar este într-adevăr?

Se poate adăuga oțet în cafea?

Da, puteți pune oțet în cafea. Oțetul de cidru de mere este un ingredient comun în sosurile pentru salate și rețetele de decapare. De asemenea, are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a detoxifia corpul tau de toxine nocive.

Există mai multe beneficii de a adăuga oțet de cidru de mere cu cafea, dar trebuie doar să fiți conștienți de faptul că veți crea o băutură foarte acidă. Cel mai bun mod este să-l amestecați cu ceva dulce, cum ar fi mierea. Un amestec de cafea, oțet de cidru de mere și miere are un gust foarte delicios, ca o plăcintă de mere.

Vezi și: Microplantele, ce sunt și ce beneficii îți aduc. Sunt împachetate cu un conținut important de nutrienți

Otețul de cidru de mere în cafea, beneficii

Specialiștii au întocmit o listă cu beneficiile pe care le are adăugarea unei picături de oțet de cidru de mere în cafea.

Oțetul de cidru de mere, benefic pentru stomac

În ciuda acidității acestei băuturi, adăugarea unei picături de oțet din cidru de mere la cafea poate avea beneficii asupra stomacului. Aceasta va ajuta la prevenirea arsurilor la stomac și boala de reflux acid.

Oțetul de cidru de mere, scade colesterolul și ajută la pierderea în greutate

De asemenea, va reduce nivelul colesterolului prin creșterea nivelului de colesterol HDL (bun) din sânge. Aceasta poate ajuta, de asemenea, creșterea metabolismului în timp ce, de asemenea, vă ajută să pierdeți în greutate. Oțetul de cidru de mere s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru pierderea în greutate atunci când este consumat zilnic.

Pe lângă faptul că este eficient pentru pierderea în greutate, oțetul de cidru de mere poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la prevenirea unei varietăți de probleme de sănătate diferite prin promovarea mișcărilor intestinale regulate, arată Coffee Pursuits.

Vezi și: Oamenii toxici, cum îți afectează sănătatea. Cum îi recunoști pe cei care te obosesc și te lasă fără energie

Oțetul de cidru de mere, benefic pentru dinți

Oțetul de cidru de mere este bun pentru menținerea dinților sănătoși, deoarece ajută la menținerea gingiilor puternice, reduce acumularea plăcii bacteriene pe dinți, previne cariile și luptă împotriva cariilor dentare.

Oțetul de cidru de mere întărește sistemul imunitar

Consumul de oțet de cidru de mere cu cafea vă va întări sistemul imunitar, deoarece conține vitamina C care stimulează celulele albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor precum răcelile și virusul gripal.

La ce să fii atent atunci când adaugi oțet din cidru de mere la cafea

Deoarece oțetul de cidru de mere vă va face cafeaua acidă, este bine să alegeți boabe de cafea care nu sunt foarte acide. Specialiștii susțin să alegeți boabe de cafea din America de Sud, care sunt de obicei foarte ușoare sau chiar boabe de cafea africane, care au un gust citrice și fructate.

De asemenea, puteți prepara amestecul cu cafea decofeinizată, care este de obicei mai puțin acidă decât cafeaua neagră obișnuită.

Vezi și: Făina de greieri, ce gust are și ce trebuie să știi. Pâinea produsă cu acest tip de făină, aprobată de UE

Care este cantitatea de oțet din cidru de mere pe care să o adăugați la cafea

Începeți cu adăugarea a 1/4 dintr-o linguriță la cafea. Dacă băutura de cafea pe care ați pregătit-o este prea acidă pentru gustul dvs., atunci puteți încerca să faceți doza mai mică sau să o diluați cu apă. Încearcă să adaugi niște îndulcitori precum mierea sau siropul de arțar.

Oțetul de cidru de mere este mai acid decât cafeaua și are un nivel scăzut al pH-ului.

Nivelul pH-ului oțetului de cidru de mere variază de la 2 la 3. Aceasta înseamnă că aciditatea oțetului este sub 4. Cafeaua, pe de altă parte, are un nivel al pH-ului de 4,8 până la 5,1, ceea ce o face ușor alcalină.

Vezi și: Apa potabilă, realitatea unui pericol ascuns în pahar. Cum este tratată, de ce are gust diferit, ce BOLI riști și când să NU o mai bei: Nu este potabilă în condițiile astea

Oțetul de cidru de mere, reacții adverse

Oțetul de cidru de mere poate provoca unele efecte secundare dacă este consumat în cantități mari. Cel mai frecvent efect secundar este legat de problemele de digestie, cum ar fi stomac deranjat, arsuri la stomac, greață, sau reflux.

Oțetul de cidru de mere poate fi consumat în fiecare zi, deoarece conține vitamine și minerale care sunt benefice pentru corpul nostru. Trebuie să fiți precauți și să nu consumați oțet din cidru de mere în exces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel